Mnogi od nas su barem jednom u životu osjetili bol koju uzrokuje neuzvraćena ljubav. Za sve one koji to još nisu prošli ili se pak trenutno nalaze u neugodnom stanju tugovanja stručnjaci preporučuju nekoliko korisnih smjernica

Zaljubljenost je jedan od najljepših osjećaja koji nam se događa u životu, a leptirići u trbuhu, lupanje srca i reakcije kojima ne vlada razum samo su neki od simptoma koji prate zaljubljenog čovjeka.

No kada početna zaljubljenost prođe, tek tada možemo znati je li osoba koju smo odabrali ona prava, naša srodna duša. Ljubav nas može učiniti neizmjerno sretnima, ali i izazvati neizmjernu bol, posebno kada je riječ o neuzvraćenoj ljubavi i prekidu veze.

Priznati psihijatri ističu kako su intenziteti trajanja neugodnog osjećaja boli i tuge nakon prekida vrlo individualni te da zbog novog načina života koji uključuje kratke veze i češće mijenjanje partnera ta bol više nije kao što je nekad bila kada su mladić ili djevojka bili spremni čak i umrijeti.

'Bol nakon prekida veze ili braka je neizbježna i nitko ne može odbolovati umjesto tog čovjeka koji je ostavljen, ali boluje i onaj koji ostavlja. Onaj čovjek koji pristupu životu tako da si zacrta da veza mora biti kakvu si je on zamislio i nikako drugačije je zapravo onaj koga će više boljeti', otkriva psihijatar i psihoterapeut Milan Košuta.

Isto tako psihijatrija je dokazala kako ljubavni brodolom uvijek lakše prebole osobe koje o sebi imaju pozitivno i visoko mišljenje te oni koji previše ne mare na mišljenje okoline.

>> Ljubav ipak (ne)pobjeđuje sve

>> Sve (ne)istine o ljubavi i veziNajbolji načini da se neuzvraćena ljubav preboli:


- Povrijeđena osoba ne može racionalno rasuđivati, a glavna zamka je da osoba počinje kriviti sebe

- Ne viđajte se, ne inzistirajte i ne pokušavajte kontaktirati osobu koja vas je ostavila

 - Promjenom partnera nećete popraviti situaciju u kojoj se nalazite

- Slušajte svoje tijelo i odaberite onaj način bolovanja koji vam odgovara. Budite fizički aktivni, zovite prijatelja koji će vas saslušati ili se povucite i suočite sa svojim mislima.

-  Ljubav se ne događa samo jednom i samo je pitanje vremena kada će vam na vrata zakucati nova i ljepša ljubav.

Više u In Magazinu.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju