Blagodati seksa dobro su poznate: koristi zdravlju, pomaže nam da bolje spavamo i učvršćuje vezu dvoje ljudi. A najbolji način da seks što više upražnjavate jest da ga - tražite. No, ponekad je to lakše reći nego napraviti

Razlog može biti nedovoljno iskustva kako partneru dati do znanja kad želite seks, a može biti i da ste preumorni, sramežljivi ili ste jednostavno zaboravili kako inicirati seksualni odnos. Potrebno je samo malo uključiti maštu i vašem će partneru brzo biti jasno što želite od njega, a vaš ljubavni život opet će biti ispunjen i uzbudljiv uz pomoć slijedećih sedam načina kako inicirati te slatke intimne trenutke u dvoje.

1. Napišite svoje želje u poruci

Neke je stvari puno lakše napisati nego izreći, a to vrijedi i kada je riječ o pozivu na seks. U SMS-u i mailu možete iznijeti svoje maštarije i pritom se ne crvenjeti od srama. Takve poruke probudit će i maštu vašeg partnera i navesti ga da s nestrpljenjem iščekuje susret s vama.

2. Koristite šifru kada želite seks
S partnerom smislite riječ ili frazu koja će biti vaš tajni poziv za seks. Neka to bude nešto što možete izgovoriti pred djecom pa čak i rodbinom. Kontrast između toga kako vaša šifra zvuči obično drugima i onoga što znači vama potaknut će uzbuđenje i želju za intimnošću.

3. Prisjetite se seksi trenutaka iz prošlosti
Dok sjedite zajedno na kauču ili tijekom večere, prisjetite se najljepših uspomena vezanih za seks. Bilo da je riječ o maratonskom seksu na romantičnom putovanju ili nekoj drugoj uspomeni, ovakva prisjećanja neće vas samo uzbuditi, nego i još više povezati kao par.

4. Pošaljite mu neverbalni znak
Ako niste osoba od riječi, ne brinite. Neverbalna inicijacija može biti podjednako učinkovita. Poljubite partneru vrat ili mu grickajte uho dok je za računalom ili gleda TV. Isti učinak postići ćete ako mu počnete milovati ruku dok sjedite jedno do drugoga. Iznenadni dodiri dokazano bude želju za spontanim seksom.

5. Dijelite si komplimente
U ljubavnoj vezi partneri si s vremenom sve rjeđe međusobno daju komplimente. A upravo takav način pozitivne afirmacije može napraviti čuda za vaš utihnuli seksualni život. Riječi 'baš si mi seksi' i ' jako si mi lijep/a' uzburkat će strasti koje će vas nagnati da pohrlite u spavaću sobu.

>> 7 znakova koji otkrivaju da želi seks

>> 5 razloga zbog kojih je seks u vezi obaveza

6. Isprobajte nešto novo u dvoje

Zajedno upišite neki tečaj, krenite na neku sportsku aktivnost ili jednostavno skupa otiđite u muzej! Nove zajedničke aktivnosti kod parova pospješuju lučenje dopamina, hormona euforije pa vođenje ljubavi poslije zajedničkog treninga ili sata stranog jezika može postati slatka navika.

7. Inicirajte seks u neuobičajeno vrijeme
Umjesto da inicirate seks prije spavanja, napravite to u neko neuobičajeno vrijeme. Bit će to iznenađenje za partnera, ali i za vas, a to iskustvo pomoći će vam da olabavite kočnice i potpuno se prepustite u krevetu jer je riječ o iskustvu izvan uobičajenog konteksta, odnosno vremena.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju