Kleopatra je bila poznata po posebnoj mješavini ruže, cimeta i drugih biljaka kojima je zavodila Marka Antonija. Talijanke su dugo koristile bosiljak da zavedu i očaraju potencijalne ljubavnike. Drevni arapski priručnici pak među savjete o tjelesnim užicima ubrajaju i erotske kvalitete crnog papra. Probajte i vi neki od poticajnih mirisa i osvajajte već danas poput slavnih zavodnica

Mirisi mogu biti odlični 'pojačivači' intimnih odnosa. Danas je čak i znanstveno dokazano da mirisi u tijelu oslobađaju točno određene reakcije. Mirisi mogu usrećiti, pomoći pri opuštanju, mogu otjerati tremu, ublažiti bolove ili vrlo efektivno djelovati kao afrodizijak.

Bergamot
Svježe zelenkasto, blago aromatično ulje napravljeno iz kore gorke naranče, omiljeni je sastojak mnogih parfema. Bergamot ne možemo ubrajati u teške snažne ljubavne mirise, jer oko sebe širi topao i ugodan osjećaj.
U aromaterapiji se ovo ulje koristi za otklanjanje strahova i tjeskobe te kod 'zakočenosti' u ljubavi. Ne nanosite ga na kožu nerazrijeđenog, jer pojačava osjetljivost na svjetlost.

Geranij
Ulje koje se dobiva iz posebne vrste pelargonija sa svojim je slatkim, cvjetnim, ruži sličnim mirisom, izrazito zavodljivo. Naime, ulje geranija djeluje na koru nadbubrežne žlijezde koja je odgovorna za izlučivanje određenih seksualnih hormona.

Đumbir
Ako muškarca želite potpuno izludjeti, omotajte se u miris đumbira. Aromatičan, topao, blago slatkasti miris što se tiče erotskog, puni je pogodak, odnosno 'ravno u centar' - u hipotalamus, predio mozga nazvanim 'zabavnim kvartom u glavi'. Iz tog dijela mozga, naime, ljubavni i erotski nagoni reguliraju naše osjećaje.

Jasmin
Slatkasti, cvjetni, gotovo opojan miris jasmina preuzima ulogu jednog od najerotičnijih mirisa. Navečer posebno zavodi svojom intenzivnom notom hipnotizira kako žene, tako i muškarce. Osim što se brine za očuvanje duboke i trajne privrženosti, seksualnoj vezi jasmin donosi snagu i toplinu. Ne smije se upotrebljavati tijekom trudnoće.

Ruža
Miris ruže dokazano je najbolji zavodnik za žene jer djeluje na žensku (yin) energiju. Oslobađa osjećaje i potiče ljubavni nagon. Najnovija istraživanja dokazala su da ružino ulje utiče na hormonsku ravnotežu žena i pomaže kod depresivnog raspoloženja, a također ublažava predmenstrualni sindrom (PMS).

Muškatna kadulja
Toplo i aromatično, po smoli mirisno ulje omiljeno je ponajviše kod žena, jer nevjerojatno opušta, a uz to potiče uzbudljivu atmosferu. Idealno je za one koji su predani radu te se zbog toga teško usredotoče na ljubav.

Sandalovina
Gusto ulje, slatke arome mirisa drva, dobiva se od azijske sandalovine. Naime, te su molekule vrlo slične testosteronu koji privlači i žene i muškarce. To objašnjava i činjenicu zašto žene vole miris muškarca po sandalovini, koji ih na njemu uzbuđuje i zašto ga i same rado koriste.

Nosom do seksa
U ljudskom tijelu feromone prije svega proizvode podpazušne žlijezde znojnice, prsna žlijezda timus, limfne žlijezde na glavi i žlijezde na genitalnom području. Sve te tjelesne mirise često uopće ne osjetimo svjesno.

>> 5 znakova da ćete dobiti nogu

>> 5 vrućih ideja za podgrijavanje strasti

Upravo zato znanstvenici zaključuju kako ih ne prepoznajemo putem mirisnih stanica, već kao i životinje, putem posebnog detektora u nosu - takozvanog vomeronazalnog organa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju