Bez obzira tražite li ljubav ili samo zabavu, postoje neka pravila kojih bi se trebali pridržavati na prvom spoju. O tome kako se ponašate na prvom spoju ovisi hoćete li osobu koja vam se sviđa odbiti od sebe ili je zainteresirati da vas upozna bolje i pozove na drugi spoj

Vama se može činiti kao savršeni izlazak, ali postoje neke vrlo česte pogreške koje mogu upropastiti prvi spoj. Stoga, želite li svoju simpatiju ponovno vidjeti, izbjegavajte slijedećih sedam stvari.

1. Pričanje o bivšem
Nitko ne želi slušati o tome kako vas je bivši dečko s kojim ste hodali pet godina povrijedio kada ste prekinuli. To može biti znak da ga još niste preboljeli, a nitko se ne želi upuštati u vezu s osobom koja nije riješila svoju ljubavnu prošlost.

2. Previše alkohola

Čaša pića može smanjiti napetost, ali ne pretjerujte. Nema goreg nego napiti se na prvom spoju. Vaša simpatija može steći dojam da ste laki i da vas nije teško odvući u krevet nakon par sati poznanstva. Uz to, može misliti da imate problema s alkoholom.

3. Premala ili nikakva napojnica
Nepisano je pravilo da na prvom spoju plaća muškarac. Pokaže li se škrt pri davanju napojnice ili mu je teško naručiti vam još jedno piće, teško da za njega ima nade. Ako nije velikodušan prema konbarici, neće biti niti prema vama u vezi.

4. Prevelika emocionalnost
Prvi spoj nije mjesto za otkrivanje emocionalnih ožiljaka. Tužne životne priče ostavite za kasnije, a dok ste tek na početku smijte se što češće i budite pozitivni.

5. Previše ispitivanja
Nemojte glumiti detektiva i postavljati previše pitanja jer će se druga osoba osjećati kao da je na ispitivanju u policiji. Dobro je pokazati interes, ali pustite da razgovor jednostavno teče i nemojte se bojati kratkih pauza šutnje. I jednako važno, slušajte što vam osoba govori!

>> 5 navika kojima ćete otjerati svakog muškarca

>> Kako pobjeći od dosadnih muških uleta?

6. Izigravanje princeze
Pretjerana finoća može djelovati kao arogantnost i umišljenost stoga nemojte gunđati ako vas odvede na mjesto koje nije po vašem ukusu. Ako ništa drugo, pretvarajte se da se zabavljate, a nekom drugom prilikom mu pažljivo dajte do znanja gdje volite izlaziti.

7. Korištenje mobitela
Želite li ostaviti dobar prvi dojam, svakako izbjegavajte korištenje mobitela. Isključite ga ili stišajte ton i neometano uživajte u čarima prvog spoja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju