Seksualnost je vrlo individualna stvar pa tako neke žene više vole seks, neke manje, jedne lakše postižu orgazam, a druge teže, čak i nikada. Na sreću, uživanje u seksualnom odnosu i postizanje vrhunca nešto je što se može naučiti, izvježbati i usavršiti

Izostanak ili slab klimaks u dvadesetima ne mora značiti da ćete do kraja života biti uskraćeni za taj blaženi osjećaj potpunog ispunjenja.

Orgazmi su jedan od načina na koji nam priroda pomaže da se opustimo i osjećamo sigurno, a sve to u nekoliko sekundi. Majka priroda osmislila je i sedam načina koji će vam pomoći da postignete vrhunski orgazam, a za neke od tih metoda nije vam potreban partner ni odlazak u seks shop.

1. Istražite svoj dah
Mnoge žene nesvjesno zadržavaju dah dok se približavaju klimaksu. No, dugi izdah može ga pojačati, kao i stenjanje. Ako vam je zadržavanje daha postalo navika, dok ste sami vježbajte disanje i stenjanje. Pokušajte tehniku iz indijske tantričke tradicije: kratko udahnite 15 do 10 puta i zatim duboko izdahnite. Ponovite triput dok se bližite orgazmu.

Suprotno tome, kod nekih žena orgazmi su intenzivniji kada namjerno zaustave dovod zraka. To se može postići objesite li glavu prema dolje na rubu kreveta ili ako ne stavite glavu na jastuk za vrijeme orgazma.

2. Ojačajte vaginalne mišiće
Dok mokrite stisnite mišiće tako da zaustavite mokraću, zatim ih opustite pa opet stisnite. Tako jačate mišiće koje koristite za vrijeme orgazma. Ovu vježbu nemojte raditi svaki put dok mokrite jer možete dobiti upalu mjehura ako ga ne ispraznite do kraja. Stoga, želite li ovu vježbu raditi kroz dan, stiščite i opuštajte vaginalne mišiće dok perete suđe ili vozite automobil. Kada se izvježbate, kontrakcije radite tako da stimulirate klitoris, a zatim vježbu primjenite i tijekom seksualnog odnosa: svaki put kada partner uđe u vas opustite mišiće te ih stisnite kada izlazi.

3. Isprobajte nove poze
Uđe li partner u vas odostraga, može pojačati intenzitet orgazma. Dobra poza je i ona da se popnete na njega dok sjedi, ali tako da ste okrenuti lagano bočno. Također probajte leći na leđa s nogama u zraku dok on kleči ispred vas. Stisnite mišiće stražnjice trenutak prije nego doživite vrhunac.

4. Konzumirajte riblje ulje i smanjite ugljikohidrate
Postizanju vrhunskih orgazama može pridonijeti i određena hrana koja također pojačava želju za seksom. Svakodnevno unosite dovoljno vitamina C i konzumirajte riblje ulje. Obroci bi trebali sadržavati 40 posto ugljikohidrata, 30 posto bjelančevina i 30 posto masnoća. Izbjegavajte kavu šest sati prije seksa i svaki dan pojedite malo tamne čokolade.

Unosite dovoljno magnezija i cinka kako biste održavali pravilnu razinu testosterona. Ovakva prehrana pomaže u regulaciji hormona, cirkulacije, mišićnoga tonusa i kemijskih procesa u mozgu.

5. Pripazite na lijekove koje uzimate

Neki antidepresivi i lijekovi za snižavanje tlaka mogu utjecati na postizanje seksualnog vrhunca. Štoviše, to se smatra nuspojavom. Ako mislite da je i kod vas to slučaj razgovarajte s liječnikom i doznajte postoji li način da riješite taj problem, primjerice da vam pripiše drugi lijek.

>> 6 maštovih načina za postozanje seksa

>> 4 razloga zbog kojih muškarci odbijaju seks

6. Imajte stalnog partnera
Tijekom seksa za jednu noć žene rjeđe doživljavaju orgazam djelomično i zbog toga jer muškarci često ne žele oralno zadovoljiti partnericu s kojom nisu u vezi.

7. Probudite svjesnost
Kada ste s partnerom u krevetu i vodite ljubav, ne mislite na ništa drugo osim na to kako da jedno drugome pružite maksimalni užitak i emocionalno ispunjenje. Koncentrirajte se i usredotočite na osobu s kojom vodite ljubav. Promatrajte partnera i dozvolite da i on vas vidi i otkrije što vam paše. Odgovorite na njegov trud da vam ugodi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju