Iako se i žene sve češće upuštaju u seksualne avanture muškarci su još uvijek na čvrstom prvom mjestu kada je riječ o nevjeri. No zašto to čine? Otkrivamo 7 najčešćih razloga zbog kojih muškarci varaju

1. Zbog osvete
Povrijeđen čovjek često ne razmišlja suvislo i u takvoj je situaciji spreman na sve. Ishitrene reakcije povrijeđenog muškarca nerijetko završavaju nevjerom.

2. Zbog pomanjkanja fizičke privlačnosti i seksa

Loš seksualni odnos između partnera muškarcima je vrlo snažan razlog za nevjeru. Pomanjkanje seksa često je povezano i s pomanjkanjem fizičke privlačnosti što su prvi znakovi loše veze koja je osuđena na propast.

Svađe i prepirke prvi su znakovi krize u vezi. Kada one postanu svakodnevica vrijeme je da se zapitate u čemu je problem

>> 7 razloga zašto žene varaju

3. Zbog usamljenosti
U anketi provedenoj na uzorku muškaraca koji su barem jednom u životu prevarili bivšu ili sadašnju partnericu, razlog koji se vrlo često spominjao je samoća i osjećaj zapostavljenosti.

5. Misle da nešto propuštaju
Ovo je najveći problem emocionalno nezrelih muškaraca koji još uvijek nisu spremni na ozbiljnu vezu i zajedništvo. Preispitivanje svojih odluka prvi je znak da veza s takvim muškarcem.

>> 15 razloga zbog kojih žene opraštaju nevjeru

6. Zbog svađe
s partnericom
Svađe i prepirke prvi su znakovi krize u vezi. Kada one postanu svakodnevica vrijeme je da se zapitate u čemu je problem. Upravo ovakav način života vrlo često kod muškaraca izazivaju pomiješane osjećaje koji nerijetko završavaju prevarom.

7. Zbog podizanja samopouzdanja

Neki muškarci cijeli život provedu dokazujući se sebi ili svojim prijateljima. Prevara radi podizanja ega i osjećaja veće vrijednosti i muževnosti opisuje nesigurnog i iskompleksiranog muškarca koji još uvijek nije osjetio pravu ljubav.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju