Uvriježeno je vjerovati kako je za dobar brak dovoljno odabrati pravu osobu, no istina je ustvari potpuno drugačija. Dobar brak znači raditi prave stvari s osobom koju ste odabrali za partnera

(Raz)mazite se!
Brak znači davati, no ipak zadržite nešto za sebe. Naučite kako odrediti granice jer za sreću vam je potrebno vrijeme za aktivnosti koje radite sami ili u društvu prijateljica. To nije sebično već neophodno!

Definirajte problem!
Zamislite savršeni odnos s partnerom te osmislite plan uz pomoć kojeg ćete doći do toga. Definirajte probleme i krenite ih rješavati korak po korak - oboje.

>> 30 razloga zašto je brak mrak!

>> 12 znakova koji nagovještavaju kraj braka

>> Muška prevara je poželjna za brak?

Izbjegnite svađe oko novca!
Ukoliko nešto želite, a ta želja uključuju novac morate djelovati zajedno. Oba partnera moraju biti dio odluke koja će utjecati na kućni budžet.

Tajna je u tri rečenice!
Želite li s partnerom razgovarati o temi koja bi mogla izazvati nesuglasice i trzavice osmislite kratki govor koji će se sastojati od svega tri rečenice. Kratko i jasno je ono što muškarci najbolje razumiju. Ne uvlačite se u zavrzlame i ne držite monologe.

Spremite rukavice!
Osjećate li da gubite, povucite se ili odgodite raspravu. Ukoliko razgovarate o važnim temama poput seksa, novca ili odgoja djece partner koji gubi, a to mu se ne sviđa postat će svadljiv. Kraj ovakve priče znate, zato se bolje ohladiti i odgoditi razgovor.

Učinite to!
Pritom mislimo na seks koji je najbolji način da se ponovno povežete, zaljubite i opustite. Pogled i poljubac koji će vas odvesti ravno u spavaću sobu su zakon!

Zaboravite izrečeno!
Brak je složeni odnos u kojem oba partnera ponekad izgovore teške riječi. Ne spremajte ih i ne izvlačite prilikom svake svađe. Prožvačite, suočite se s njima, izvičite se i zaboravite. Brak ide dalje!

I ne zaboravite, ako ste u braku niste u okovima. Smijete pogriješiti, požaliti i odlučiti da niste zadovoljni postojećim. To vas ne čini kukavicom već osobom koja zna učiti na svojim greškama!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju