Bez obzira smatramo li se iskusnim ljubavnicima sa potezima koji partnera dovode do ludila ili se koristimo s tek nekoliko prokušanih trikova u rukavu, o seksu uvijek možemo naučiti nešto novo. Donosimo vam deset takvih činjenica uz koje možda nećete postati seks guru, ali će vas zabaviti i pokoji od njih poslužiti kao koristan savjet

1. Nemamo svjesnu kontrolu nad onim što smatramo seksi
Opće prihvaćena mišljenja prema kojima je George Clooney primjer požlejnog šarmantnog muškarca, a Gerard Batler pravi seksi komad čije tijelo bismo oblizali kao sladoled su poznate činjenice jednako kao da su Angelina Jolie i Halle Berry zavodljive i u razvučenoj trenirci. No, ono što nam neku osobu čini seksi nema veze s našim svjesnim odabirom. Na to utječu različiti fizički i psihološki faktori probuđeni feromonima zbog kojih naginjemo osobama koji izgledaju ili 'mirišu' poput nas.

2. Znate li koja je seksualno najsretnija životinja?
Svinje, ali samo ženke, imaju orgazme koji mogu potrajati do 30 minuta.

3. Španjolci imaju naviše riječi za penis
Španjolski jezik i svi njegovi dijalekti imaju nekoliko stotina riječi koje označavaju penis. Neki od živopisnih izraza su 'machete', 'matacuaza' te 'pedro'. Francuski sleng broji stotinjak riječi, a njemački upola manje.

4. Ne postoji povezanost između veličine dlana i penisa
Dio folklora i urbane mitologije je uspoređivanje nosa i muškog ponosa kao i veličine dlana koja bi trebala dati naslutiti njegovu dužinu. No, ne postoje nikakvi medicinski dokazi koji bi potkrijepili te tvrdnje. Jedno je istarživanje u Velikoj Brtaniji obuhvatilo 104 muškarca među kojima nije povezana nikakva poveznica između dužine penisa i dlana.

5. I celer je eksplozivni afrodizijak
Morem okupane oštrige su dokazani afrodizijak, ali strast također može potpaliti i neugledno korjenasto povrće celera. Osim što je bogati rudnik vitamina A, B, C i D, prepuno je i minerala.

6. Raširene zjenice pokazuju seksualni interes…
To je jedna od onih indikatora na koje ne može utjecati. Ako se seksualno zainteresirani za neku osobu, to će se primijetiti na vašim raširenim zjenicama. To je povezano s kemijskim reakcijama u tijelu prilikom erotskog stimulansa.

>> 5 nesavršenosti koje muškarci obožavaju

>> Što svi muškarci prvo primijete na ženi?

7. … kao i proširene nosnice
Jednako kao i u slučaju zjenica, proširene nosnice povezane su s najprimitivnijim otkrivanjem seksualne želje. Ni na to ne možemo svjesno utjecati, no kako je to teže uočljivo nego kod zjenica ne morate brinuti hoćete li biti 'otkriveni'.

8. Bademovo ulje je idealan lubrikant
Ukoliko vam je potrebna pomoć, a prošlo je radno vrijeme drogerije u kojoj biste mogli nabaviti lubrikant, pogledajte krije li se u vašem kupaonskom ormariću bademovo ulje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju