Popularni sex shopovi posljednjih su godina nalik na vesele trgovine igračkama u kojima posebno mjesto zauzimaju vibratori. Muškarci su još uvijek hrabriji u odlasku u takve specijalizirane trgovine, jer nježniji spol se za kupnju igračka odlučuje prilikom kupovine poklona za prijateljicu, ili diskretnijim internetskim putem.

Žene žele imati vibratore i kada su u vezama piše portal Hocu Spoj.com, ali se boje reakcije svojih muškaraca, kaže američka stručnjakinja za ljubavne odnose i trenerica seksa dr. Doree Lynn koja savjetuje ženama da muškarcima objasne kako se radi o igrački koja će ih oboje zabaviti i obogatiti im spolni život.

'Svi koristimo naočale, slušne aparate ili primjerice štake. Zašto ne koristiti vibratore?', pita se Lynn objašnjavajući kako se radi o najobičnijim ortopedskim pomagalima koji život čine ljepšim i lakšim.

Da je vibrator neophodan prijatelj svakoj ženi, a posebno onoj koja iz bilo kojeg razloga ne može uživati u seksu s partnerom, misli i seksualna terapeutkinja i psihijatar dr. Kathleen Segraves.

Upotreba vibratora pomaže u depresivnim stanjima, opušta i smanjuje tjeskobu.

Posebno se pokazala dobrom u prekidanju stanja ruminacije ili opsjednutosti teškim i tjeskobnim mislima.

Uz to, znanstvenici tvrde kako je orgazam koristan u suzbijanju boli i migrena pa je vibrator u takvim slučajevima puno zdravije i zabavnije rješenje od tableta analgetika čija uporaba raste iz dana u dan.

>> 4 seksi užitka koje mu morate pružiti

>> Ma što radi vibrator od 40 tisuća eura?

Upotreba vibracijskih uređaja može poboljšati i ženin odnos s partnerom. Žena koja je naučila postizati klimaks kroz masturbaciju je zadovoljnija i ima više samopouzdanja pa je često slobodnija u vođenju ljubavi. Spremna je pokazati muškarcu kako je može zadovoljiti pa je vjerojatnije da će i u postelji sa svojim partnerom lakše i češće doživjeti orgazam.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju