Glavni krivci za umor nakon seksa kod muškaraca su hormoni. Nakon što muškarac doživi orgazam tijelo oslobađa prolaktin i nastupa umor, kaže Dr. David McKenzie, seksualni terapeut. Kako muškarci imaju veću mišićnu masu od žena, i umorniji su nakon seksa

Za promjene raspoloženja, umor, rast brade, loš libido i količinu sperme kod muškarca je glavni krivac hormon testosteron. 

Svojim ciklusom utječe na muškarca baš kao PMS na ženu. Kada je ciklus na vrhuncu muškarci su odlično raspoloženi, imaju nižu tjelesnu težinu i manje su umorni. Kada se smanji količina testosterona sve krene nizbrdo, tijelo osjeća malaksalost, umor i na redu je loše raspoloženje.

Rješenje problema koji muči žene puno više od muškaraca je praćenje ciklusa. Ono će omogućiti nesputano uživanje u danima kada je ciklus na vrhuncu.

Žene će umor nakon orgazma rastumačiti i kao nezainteresiranost, no problem ponekad može biti puno složeniji. 

Zdravstveni problemi, slabi protok krvi i psihički problemi poput neslaganja s partnericom i stres ili pak nesanica i manjak fizičke aktivnosti mogu biti razlog umora i nezainteresiranosti. Također i vožnja bicikla na sjedalu loše kvalitete može biti uzrok oštećenje testisa i slabije kvalitete sperme te uzrokovati probleme s erekcijom.

Manje je više 

Muškarci veličinu penisa povezuju s muškošću te smatraju da veliki penis ženama pruža pravi užitak. Posljednja istraživanja pokazala su da veliki penis stvara probleme kod pronalaska prikladne partnerice te kod oralnog seksa, kaže Dr. Trina Read, seksualni terapeut. 

Za vrijeme odnosa veličina penisa ima malo utjecaja na ženino zadovoljstvo. Većina živčanih završetaka smještena je u blizini vaginalnog otvora što znači da penis bilo koje veličine može pružiti veliko zadovoljstvo.

Ono što većina žena želi je dobar tehničar i muškarac koji neće zaspati odmah nakon seksa. Stoga pratite ciklus i uživajte!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju