Malo laganog pljuskanja tijekom seksa može biti poprilično stresno prvi put, no spanking doista povezuje partnere. Tako je pokazalo znanstveno istraživanje čiji su rezultati nedvojbeno ukazali na moć raznosvrsnog seksa

Spanking tijekom seksa možda je stresan kada se izvodi prvi put, no takav čin doista zbližava partnere.

Kada je seksualni čin sporazuman, onda takav seks, pa čak i ako je ekstreman, nije stresan, odnosno ne uzrujava partnere i stoga postaju bliskiji

Znanstvenici sveuličišta Northern Illinois University u DeKalbu ustvrdili su kako sadomazohističke aktivnosti poput spankinga i vezanja povećavaju razinu intimnosti u vezi.

Tijekom ispitivanja utvrđeno je kako se razina kortizola tijekom takvih aktivnosti povećava kod oba partnera.

Drugi su rezultati pak pokazali kako se kod žena povećava razina testosterona tijekom S i M aktivnosti. Znanstvenici su mišljenja kako se njihova razina povećava zbog stresa, jer žene reagiraju na partnerovu 'agresiju'.

Razine hormona ponovno padaju po završetku takvog seksa, ali se razina intimnosti povećava i partneri se osjećaju bliskijima.

- Kada je seksualni čin sporazuman, onda takav seks, pa čak i ako je ekstreman, nije stresan, odnosno ne uzrujava partnere i stoga postaju bliskiji, izjavio je glasnogovornik znanstvenog tima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju