Nerazumijevanje, nezadovoljstvo i hladne plahte u spavaćoj sobi su samo neki od razloga zbog kojih žene postaju nevjerne. U tome u društvu nisu ravnopravne muškarcima, no svoje izlete ipak bolje prikrivaju

'Ženama se rijetko oprašta preljub dok se muškarcima lako prelazi preko toga', rekao je Neven Ciganović. Sličnog je mišljenja i bivša kraljica Hrvatske Tina Katanić koja kaže kako je muškarac preljubnik u očima drugih muškaraca veliki frajer, a žena koja počini nevjeru je često fufica.

Bez obzira što o tome misli društvo kristalno je jasno da žene više nisu putena stvorenja bez želje da zadovolje svoje potrebe, pa to čine, ako je potrebno i preljubom.

Nema drskijeg stvora od žene uhvaćene u preljubu, no preljubnice gotovo uvijek imaju razloge za ono što su učinile.

10 razloga zbog kojih žene varaju

'Preljub vežemo za osobine ličnosti, s jedne strane to je traženje uzbuđenja, a neki kažu i seksualna ovisnost', pojašnjava psihologinja Ida Šimunović.

Ženu na prevaru može navesti niz osjećaja poput želje za pažnjom, potreba za nježnošću i nedostatak komunikacije s partnerom.

'Ako dođe do prevare sa ženine strane sigurno se radi o nezadovoljstvu. Žena traži pažnju na drugoj strani jer se želi osjećati voljeno i poželjno', smatra Tina Katanić.

Žene se odluče na preljub i u slučaju kada shvate da su se prerano vezale.

'Iskorištavaju priliku koja im se pruža kako bi nadoknadile ono što su izgubile zbog preranog ulaska u brak', misli Neven Ciganović.

Utjehu često potraže u naručju dobrog prijatelja koji ih u teškim trenucima razumije bolje od partnera, riječ j eo svojevrsnom kažnjavanju.

'Osvetu smatramo emotivno nezrelim činom jer što ta osoba na kraju dobije?', pita se psihologinja Ida Šimunović.

Razlog za preljub su i hladne plahte u spavaćoj sobi, a žene vještije od muškaraca prikrivaju izlete u zabranjene vode. Ne kaže se bez razloga da je svaka žena bespomoćna dok joj se ne osuši lak na noktima...

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju