Skupi preparati i tretmani te injekcije botoksa nisu garancija za mladolik izgled. Ukolite želite biti mladi izvana i iznutra seksajte se, no ne rutinski već uistinu uživajte

Eliksir mladosti krije se u seksu, a na vama je da hranite svoj libido i uživate u igricama s partnerom.

Stručnjak za umanjivanje učinka starosti Cecilia Tregear napravila je istraživanje koje je trajalo 25 godina u klinci u Londonu te zaključila kako su parovi koji su imali redovit seksualni život izgledali mladoliko i svježe te su bili zdraviji od onih koji su tek povremeno uživali u seksu.

>> Hrana koja garantira dobar seks

Najbolji način da zadržite mladolik izgled je uživanje u dobrom seksu, no rijetki su parovi koji to i rade i to zbog umora i smanjenog libida. Uzroci su cigarete, alkohol, nedostatak fizičke aktivnosti, umor i stres na poslu koji uzrokuju gubitak libida zbog čega seks postaje obaveza.

Najbolji način da to promijenite je da nahranite svoj libido, a odlično mjesto za to je kuhinja, kaže doktorica Cecilia Tregear.

'Hrana visoke nutritivne vrijednosti potiče proizvodnju hormona i budi želju te podiže libido', tvrdi doktorica Tregear koja za zdraviji život i mladenački izgled preporučuje prehranu u tri koraka.

Prva i najvažnija stvar je nahraniti mozak jer od njega sve kreće. Mozak je taj koji proizvodi hormone koji potiču osjećaje poput ljubavi, privlačnosti i želje za seksom.

>> 5 seks položaja koje žene obožavaju

Hrana bogata proteinima potiče lučenje dopamina pa na svoj meni stavite meso, ribu, mlijeko, žitarice, grašak i ciklu te vitamine i minerale koji se nalaze u povrću.

Estrogen, testosteron i dehidroepiandrostendion su hormoni koji bude seksualnu želju i zaslužni su za postizanje orgazma. U svakom obroku osigurajte dovoljno proteina koji osiguravaju dobru razinu estrogena, cink koji se nalazi u kamenicama, mesu i jajima odličan je za podizanje testosterona. Na tanjur svakako stavite i lisnato povrće koje podiže razinu dehidroepiandrostendiona.

Pripazite s unošenjem alkohola, kave i cigareta jer oni snižavaju libido!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju