U suvremenom svijetu i radnim rasporedima ljudima je sve teže pronaći vremena za izlaske. Budući da zaista rijetki poštuju strogi radni dan od 9 do 17 i rade ili mnogo duže ili u smjenama, teško je pronaći vremena za izlazak s partnerom koji ima potpuno drugačiji raspored od vašega.

Možda je jedno od vas zaposleno u korporaciji u kojoj pokušava napredovati, a radi od 7 ujutro do kad je potrebno, dok drugi ima posao u smjenama i nekada radi od 15 do 23. Tužna je istina da upravo rasporedi mogu biti ti koji će stati između vas i ljubavi vašeg života.

Kako s kompliciranim radnim rasporedom vi i vaš dragi možete uskladiti vašu ljubav? Evo nekoliko savjeta koje su dali stručnjaci za veze:

Pristup treniranja tima

Iako profesionalana trenerica za veze, Suzanne Blake priznaje da različiti rasporedi, naročito u početničkoj fazi mogu ubiti spontanost veze, predlaže kako to možete okrenuti u svoju korist. Igrajte igru – na način da pobjedi onaj tko osmisli najkreativniji način ubacivanja izlaska u raspored.

'Ako se prema ovom problemu postavite kao prema nečemu na čemu možete raditi zajedno kao tim i ako ste voljni povremeno žrtvovati neke svoje potrebe kako biste se susreli s vašim partnerom, to može pomoći u stvaranju ozbiljne veze', zaključila je Suzanne. 

Ako s partnerom možete provesti samo sat vremena u jednom danu nemojte ništa forsirati, radite uobičajene stvari koje rade parovi. Na primjer, zajedno objedujte ili otiđite u kino.

'Ako dođete kući u 20 sati, a vaš je partner završio posao već u 16, možete zajedno večerati i razgovarati. Ako imate dnevni posao, a on radi u večernjim satima do, primjerice 2 ujutro, svratite do njega tijekom pauze i popijte kavu ili jednostavno razgovarajte', predlaže profesionalni trener za izlaske Toni Coleman.

Stavite se na partnerovo mjesto 

'Evo zašto je teško biti slobodan novinar koji voli izlaziti s izvršnim direktoricama: Ako je sve što morate učiniti za vaš posao, izaći iz kreveta, napraviti nekoliko telefonskih poziva i napisali članak od 800 riječi, najvjerojatnije vam ne pada na pamet da je posao vaše djevojke mnogo zahtjevniji. Mnogo sam puta čekao poput usamljenog psića da moja bolja polovica završi s poslom, samo da bih čuo: 'Imala sam tako grozan dan, želim nešto pojesti i ići spavati', ispričao je novinar svoj problem.

Očistite sitne aktivnosti iz kalendara 

'Svaka osoba ima obaveza koje radi izvan veze, a važno je pobrinuti se da vam one ne smetaju za vrijeme s vašom polovicom', rekao je Coleman.

'Naprimjer, ako radite do kasno u noć i ustajete kasno tijekom dana, to vam ostavlja malo vremena da obavite poslove kao što su na primjer plaćanje računa, no ne tražite od partnera da te stvari obavlja s vama.

Umjesto toga, uzmite pola sata prije ili poslije posla za obavljanje tih dužnosti, a slobodno vrijeme provedite sa svojim dragim', zaključuje Coleman.

Situaciju sagledajte optimistično

'Većina romaci počinje opsesivnom fazom', rekla je Debbie Mandel, autorica knjige 'Turn On Your Inner Ligh'.

'Ponekad se stvari odvijaju brzo prije nego potpuno upoznate svog partnera. U ovom slučaju raspored vas usporava, stoga možete izgraditi dublje i jače prijateljstvo. Također, više mogućnosti dobivate za flert emailom, sms-om i telefonskim pozivima', dodala je Debbie.

Tako, sljedeći put kada vi i vaša polovica imate teškoće u usklađivanju rasporeda, sjetite se – to vam na duge staze može samo pomoći.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju