Vi želite gledati romantičnu komediju, a on akcijski film... Možda bi ga trebali poslušati. Naime, znanstvenici su otkrili kako romantičke komedije poput 'Notting Hilla' ili 'Dnevnika Bridget Jones' utječu na parove koji i stvarnom životu traže identične ili slične ljubavne ishode.

Dovoljno je pogledati samo jednu romantičnu komediju da biste trajno promijenili pogled na ljubav, kazao je voditelj istraživanja dr Bjarne Holmes

Gledajući takve filmove, ljudi počinju vjerovati da se savršena veza događa brzo, a podrazumijeva i to da se na vezama uopće ne treba raditi.

-Dovoljno je pogledati samo jednu romantičnu komediju da biste trajno promijenili pogled na ljubav, kazao je voditelj istraživanja dr Bjarne Holmes.

- Ne želimo ubiti svaku radost, niti poručujemo ljudima da ne gledaju takve filmove. Ovo je upozorenje da se takvi filmovi trebaju gledati s kritičkim stavom, rekao je Holmes.Istraživanje je proveo Institut za obitelj i ljudske odnose na Heriot Wattu u Edinburghu, a proučavali su četrdesetak filmova snimljenih između 1995. i 2005, između ostalih You’ve Got Mail, Maid in Manhattan i The Wedding Planner.

U istraživanim komedijama parovi opraštaju nevjere, ostvaruju obostrano razumijevanje, vjeruju u sudbonosnu ljubav na prvi pogled. Studija je pokazala da su osobe koje vole romantične komedije istinski romantici uvjereni da je ljubav predoređena.

U komedijama koje su znanstvenici proučavali, parovi opraštaju nevjere, ostvaruju obostrano razumijevanje, vjeruju u sudbonosnu ljubav na prvi pogled

U stvarnom životu ih pak čeka nešto posve drugo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju