Ljubav je temeljac bračne gozbe koje se nikad ne bismo trebali zasititi, ali ostali sastojci koji se u njoj prožimlju itekako su bitni za održavanje zdravog teka

Razlozi zbog kojih parovi ostaju u vezi ovise o puno faktora, a međusobna privlačnost nije garancija opstanka.

Studija nazvana 'What's Love Got To Do With It' s uključenih 2,500 parova koji su u braku ili u zajedničkom životu duže od šest mjeseci, nastojala je otkriti što je utjecalo na njihove prijašnje prekide, i što ih danas drži u vezi s partnerom.

Ako je muški partner bez posla, veće su šanse za prekid nego u slučaju kad je partnerica bez prihoda

Muž koji je od supruge stariji 9 ili više godina, dva puta je skloniji prekidu ili razvodu, upravo kao i supruzi oženjeni prije svoje dvadeset i pete godine.

Mogu li prljave čarape biti krive za prekid?

Jedan od pet parova s djecom prije braka, bez obzira radi li se od djeci iz prijašnje ili iste veze, završi prekidom.
Žene koje žele djecu više od svojih muških partnera sklonije su okončanju veze.

Partneri u drugom ili trećem braku prije će se razvesti nego oni koji su u bračnoj zajednici po prvi puta. Na ostanak u vezi itekako utječe i faktor novca. Ako je muški partner bez posla, veće su šanse za prekid nego u slučaju kad je partnerica bez prihoda.

Zašto se bojimo ljubavi i veza?

Pušenje postaje sve važniji faktor ne samo prilikom odabira partnera, već i na ostanak u vezi. Rečenice poput 'ako me voliš, prestat ćeš pušiti' sve se češće čuju, a oglušivanje na njih sve se teže oprašta.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju