Subota je i vi ste pred televizorom, a vani pada kiša. Serija nije loša i osjećate se ugodno. Sve dok niste potrebu za seksom - i to intenzivnu. Uzimate telefon, birate broj posljednjeg bivšeg i on stiže na piće. A znamo što to znači. Upravo ste se poš... s bivšim!


Umjesto da se prisjetite svih razloga zbog kojih ste prekinuli s njima, trenutačno možete razmišljati samo o njemu u krevetu, gdje uopće nije bio loš

-Iskustvo je ime koje svako daje svojim greškama' rekao je jednom Oscar Wild.

Subota je, odnosno petak i vi ste kod kuće, sami, gledate televiziju i sve bi proteklo u najboljem uredu da se nije probudio seksualni nagon. I to poprilično intenzivan. nekoć davno ste pročitali i Dnevnik Bridget Jones i tada vam se to činilo ako stanje koje nikada nećete doživjeti.

I onda ste se sjetili njega, vašeg posljednjeg bivšeg. I umjesto da se prisjetite svih razloga zbog kojih ste prekinuli s njima, trenutačno možete razmišljati samo o njemu u krevetu, gdje uopće nije bio loš. Štoviše, bio je vrlo dobar, odličan!


I bez razmišljanja uzimate telefon i počnete čavrljati da bi ga brzo pozvali kod sebe na piće. Oboje znate kako se 'piće' zove 'dođi-da-se-poseksamo'

Stogao je i ostatk znate. Upravo se ste poš... s bivšim.

No, koliko je to bilo pametno? Seks s bivšim ne mora biti nužno loša ideja. Kao što je svaki prekid veze različit, tako je i upuštanje u povremeni skesualni klinč s bivšim u svakom slučaju različit.

Prvo, morate znati da niste ludi niti psihotični zato što ste se poželjeli poseksati s osobom s kojom ste proveli toliko mnogo vremena. Takav je seks pouzdan i ako je tijekom veze bio dobar, a oboje ste trenutačno sami, nemojte se kažnjavati. Svog bivšeg poznajete dobro i zato je taj seks vrlo ugodan.

No, pogledajmo i drugu stranu jednažbe. Nemojte se zavaravati da je u pitanju seks i ništa više. Seksualni čin je bomba eksplozija i pitanje je vremena kada će se aktivirati.

Ako ste prekinuli nedavno, vaši će osjećaji, bez obzira kakvi su - pozitivni li negativni,. biti još uvijek snažni.

No, ukoliko je prekid bio poodavno, šanse za povratak starih emocija su velike. Plamen koji tinja, pa se rasplamsa... za to ste već čuli, zare ne?


U tim zbunjujućim trenucima pokušjate biti razboriti i svjesni kako potreba za seksom može skrivati i emocionalnu potrebu. Ako je novi seks bio dobar, vjerojatno ćete se zapitati zašto ste uopće prekinuli, pa ćete posegnuti za taktikom 'casual seks' i povremeno viđanje.

No, budite svjesni takve posljedice, jer seks s bivšim zapravo ne mijenja vašu situaciju. Moguće je da se osjetite prazno i neispunjeno, kao osoba bez partnera što i jeste. Kada on ode, ostajete vi... I televizija.

I nadalje, koliko će takav odnos potrajati kako ćete se osjećati kada on započne stabilnu vezu s novom partnericom?

Ako ste odgovorili na sva ova pitanja potvrdno, vratite se na početak i umjesto telefona, posegnite za tušem - hladnim.


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju