Istraživanja su pokazala kako se recept za sretan brak krije upravo u godinama. No je li to doista tako te jesu li 10 ili 15 godina stariji muškarci doista bolji partneri?

Iako je ustaljeno mišljenje kako su brakovi mlađih žena i starijih muškaraca najčešće izgrađeni na financijskoj podlozi, istina je ipak malo drugačija.

Istraživanja su pokazala kako je idealna razlika u godinama između partnera 10 do 15 godina u korist muškaraca.

Boris Blažinić iz 'Instituta za razvoj ljudskih potencijala' ističe kako razlika u godinama može biti itekako dobra podloga za uspješan brak, ali prije svega su važni zajednički ciljevi, poštovanje i naravno ljuba.

Hrvatski šarmeri poput Frane Lasića ili Josipa Dikana Radeljaka poznati su po vezama s znatno mlađim ženama, a stručnjaci kažu kako je razlog samopouzdanje koje raste s godinama.

Prednost starijih muškaraca je i iskustvo i galantnost te činjenica da su spremni ulagati u odnos koji započnu.

Kaže se kako su mlađi muškarci 'slađi', ali isto tako statistike pokazuju kako su skloniji prevarama i vrlo su često neozbiljni sa čime se složila i Vlatka Pokos koja još uvijek nije pronašla onog pravog.

No iznimke potvrđuju pravila što znači da i mladi muškarci mogu biti itekako pažljivi i dobri partneri. To najbolje zna Bojana Gregorić koja je već godinama u sretnom braku sa 7 godina mlađim Enesom Vejzovićem.

>> Koliko stariji muškarac treba ženama?

>> Razlozi koji žene tjeraju na preljub

Svi ti primjeri dovode do jednostavnog zaključka. Nitko vam ne može nametnuti 10 godina mlađeg ili starijeg partnera, jedino je važno da u braku budete sretni i zadovoljni bez obzira na istraživanja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju