Posljednja stvar koja curi treba nakon prekida veze je veliki iznos na računu ionako preopterećene kreditne kartice, no uz suze zbog slomljenog srca to je baš ono što će dobiti, pokazalo je britansko istraživanje

Žene nakon prekida veze u prosjeku potroše 4,000 kuna kako bi se utješile te usput promijenile svoj izgled i lakše okrenule novu stranicu u životu. Britansko istraživanje pokazalo je kako pripadnice ljepšeg spola slomljeno srce liječe novom frizurom te pramenovima ili bojenjem kose te mahnitim šopingiranjem kojeg je rezultat ormar prepun novih stvari. Sve to kako bi podigle razinu samopouzdanja i raspoloženje.

>> 5 znakova koji otkrivaju da ćete dobiti nogu

Na vrhu šoping liste su nove cipele,članstvo u teretani, šminka i manikura uz pomoć koje se slomljeno srce liječi puno brže.

>> 7 razloga za uživanje u soliranju

>> Stres na poslu: Mlade mame ljubomorne na singl kolegice

Istraživanje je provela britanska tvrtka Superdrug na 2,000 žena koje su ostavili partneri. Polovica ispitanica je priznala kako su u potpunosti izmijenile svoj izgled nakon što ih je partner ostavio te tvrde kako je bilo vrijedno svakog novčića jer im je pomoglo vratiti samopouzdanje.

>> 5 savjeta kako preboljeti prekid

Koliko god osoba bila jaka, biti ostavljen ne podnosi se lako. Žene se počinju preispitivati gdje su pogriješile i gube samopouzdanje koje je trenutno najlakše nadomjestiti ulaganjem u izgled.

Troškovi prekida
Šišanje, pramenovi i frizura
200 do 500 kuna

Nova odjeća
300 do 1000 kuna

Nove cipele
150 do 500 kuna

Nova šminka
50 do 300 kuna

Manikura
80 do 200 kuna

Članstvo u fitnessu
150 do 500 kuna

14 posto ispitanica je odmah nakon prekida krenulo na dijetu kako bi izgubile višak kilograma koji su nakupile tijekom veze u kojoj su bile opuštene, a ono što će dodatno stanjiti račun novopečene singlice je i samački život.

Samački život je skuplji nego onaj u paru, a ukoliko osoba poželi uživati u društvenom životu morat će izdvojiti dodatne svote za izlaske i piće.

No srećom, terapija oporavka nakon prekida je jednokratna,a za daljnja uljepšavanja pripadnice ljepšeg spola koriste kućne setove za uljepšavanje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju