Na društvenim mrežama gdje se odvija manji ili veći dio interakcije s prijateljima ili poznanicima, muškarci će spremnije prihvatiti prijateljstvo nepoznate ženske osobe. Ukoliko je njezina fotografija na profilu prikazuje u oskudnije odjevenom izdanju, šanse za prijateljstvom su još izglednije. No, tako ne razmišljaju i žene

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji u kojem je sudjelovalo više od 1.649 korisnika interneta pokazala je da je muškarce lakše prevariti, ali ne zbog ženske opreznosti, već zbog muške požude

Rezultati su pokazali da muškarci lakše prihvaćaju prijateljstva s nepoznatim osobama, naročito ako im zahtjev pošalje atraktivna i oskudno odjevena žena. Ali, većina žena neće se upecati na to od zgodnog muškarca kojeg ne poznaje.

>> Korisni trikovi za zavođenje na Facebooku

>> Michelle Obama: Moje cure nemaju što tražiti na Facebooku

Čak 45 posto muških ispitanika prihvatilo je zahtjev za prijateljstvom na Facebooku od nepoznate osobe. Oni će također češće ignorirati podešavanja koja se tiču čuvanja privatnosti, a češće im se događa i da odu od kompjutera dok su još ulogirani na društvenu mrežu.

U skladu sa tim često 'ne gube vrijeme' čitajući pravila u vezi s privatnošću na stranicama koje posjećuju.

Zahtjev za prijateljstvom od nepoznate osobe uvijek odbija 64,2 posto žena, i svega njih 16 posto dozvolit će nepoznatima da pretražuju njihov profil. Na to je pak spremna četvrtina muškaraca.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju