Orgazam je vrhunac seksa pa može biti izuzetno frustrirajuće ako ga niste sposobni doživjeti. Ako još uvijek niste ili ne možete doživjeti orgazam vrijeme je da proučite svoje tijelo

U orgazmu sudjeluje cijelo tijelo
Orgazam uključuje veliki dio tijela, živci, mišići koji se napinju, pluća koja brže rade, a oslobađaju se i određeni hormoni. Ukratko, u orgazmu sudjeluje gotovo cijelo tijelo.

Zato je prvi korak u razrješavanju problema s nedoživljavanjem orgazama odlazak liječniku. On će moći isključiti odnosno potvrditi tjelesne uzroke, na temelju čega ćete najprije poduzeti odgovarajuće korake, no pri tome je dobro znati da su tjelesni uzroci koje nije moguće otkloniti, prilično rijetki.

>> 15 centimetara je dovoljno za orgazam?!

Spoj fizičkog i psihičkog
Mnoge definicije i teorije orgazam određuju kao zbroj tjelesnog i mentalnog, stoga je eventualne razloge za nesposobnost doživljavanja orgazma dobro potražiti i u psihi, a najčešći uzročnici su umor, stres i bezvoljnost.

Da bismo mogli doživjeti orgazam, moramo biti opušteni i usredotočeni na osjećaj ugode, a u tome vam mogu pomoći romantična muzika, prigušena svjetla, seksualna pomagala i dobra predigra.

Dodiri
Kako doživjeti orgazam srećom nije nikakva umjetnost, morate samo utvrditi što vašem tijelu najviše godi i što vas uzbuđuje.

Ako nikada ne masturbirate, sada je pravi trenutak da počnete, jer samo tako ćete moći učinkovito istražiti svoje erogene zone. Zatim svoje znanje prenesite na odnos s partnerom i bez srama pokažite što vas dovodi do orgazma.

>> Koliko traje ženski orgazam?

Odnos s partnerom
Ako ste za vrijeme masturbacije sposobni doživjeti orgazam, a za vrijeme spolnog odnosa s partnerom ne, to može značiti da vas vaš partner ne dodiruje na pravi način i na pravim mjestima, što je uz malo usmjeravanja s vaše strane lako rješivo.

Problem može biti i malo dublji, odnosno da među partnerima nema pravog povjerenja i opuštenosti za vrijeme seksa. Također je moguće da se za vrijeme seksa vi osjećate kao pod pritiskom i u njemu ne uživate u potpunosti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju