Zaljubljeni pogledi, lijepe riječi i zajedničko rješavanje problema bez svađa u dugoj vezi ili braku imaju svoj vijek trajanja nakon kojeg se partneri počinju svađati te sve teže rješavaju razmirice. Partneri se polako povlače u sebe što rezultira nestankom intimnosti i ubija vezu ili brak

Osjećate li se nevoljeno i nepoželjno u vezi ili braku ili vam se pak partner žali na vaše odsutno ponašanje možda bi vam se mogla postaviti dijagnoza 'anoreksija intimnosti.

Američki psiholog Douglas Weiss tim je terminom opisao povlačenje partnera u sebe te izbjegavanje bilo kojeg oblika komunikacije s partnerom. Drugim bi riječima takvo stanje mogli opisati kao ubojicu brakova i veza jer se partneri osim na duhovnoj i emotivnoj razini suzdržavaju i na seksualnoj što dovodi do potpune otuđenosti.

>> 7 stvari koje spašavaju brak

>> 10 razloga zbog kojih muškarci stupaju u brak

Do ovog problema dolazi zbog straha od puštanja partnera blizu na emotivnoj razini, težnji za kontrolom i distanciranju.

Jedan od prvih znakova anoreksije intimnosti je prezaposlenost ili pak opterećenost hobijima koji partneru ne dopuštaju da provodi vrijeme kod kuće.

Uz previše posla tu su kritiziranje te konstantno isticanje partnerovih mana, prebacivanje krivnje, uskraćivanje seksa i skrivanje osjećaja od partnera.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju