Čitajući časopise, gledajući televiziju i razgovarajući s prijateljima i poznanicima nailazimo na vrlo često pitanje: Zašto muškarci varaju? No s obzirom da su žene gotovo jednako nevjerne kao i pripadnici jačeg spola ne smijemo biti nerealni već moramo prihvatiti činjenicu kako je nevjera obostrana

Prevara je bijeg od problema i životnih odluka koja nikada ne završi kako smo planirali. No zašto smo zapravo nevjerni? Donosimo dva najveća razloga koji s godinama postaju sve izraženiji.

Životna krivulja i prepreke
Glavna pitanja o kojoj bi svaki par koji e ušao u ozbiljnu vezi te e sa svojim partnerom odlučio dijeliti životni prostor je kako se nosimo s usponima i padovima u životu, s razočarenjima i očekivanjima koja donosi život? Počeci veze uvijek su savršeni, a zaljubljenost pomaže pri savladavanju, ili bolje rečeno zaobilaženju svih prepreka.

No što kada dođe onaj period života u kojem nije sve ružičasto te kada vi ili partner prolazite kroz turbulentno razdoblje? Jeste li spremni žrtvovati svoju sreću kako bi bili podrška partneru? To su pitanja na koja kada naiđu problemi jednostavno morate naći odgovor. Ako niste, budite uvjereni da će vašoj vezi doći kraj, odnosno da ćete svjesno ili podsvjesno sreću tražiti u nekoj drugoj, friškoj i na oko 'boljoj' vezi bez problema i briga.

>> 5 znakova koji otkrivaju da vas vara

>> 7 smrtnih grijeha za vezu

Dugoročna očekivanja
Dugoročna očekivanja u vezi ključ su kvalitetnog odnosa s partnerom. No očekivanja u dvadesetima nisu jednaka kao ona u tridesetim ili četrdesetim godinama života što znači da se ljudi mijenjaju, razvijaju i napreduju što između partnera ne mora uvijek biti istosmjerno. Kako bi saznali u kojoj ste fazi s vašim partnerom preispitajte sebe i vaše želje u budućnosti te razgovarajte s partnerom i usporedite svoje želje i planove.

Problemi nastaju zbog manjka komunikacije i pretpostavki koje ne moraju uvijek biti točne nakon čega najčešće dolazi do razočarenja i bijega u izmišljeni svijet koji vam može pružiti neka druga osoba. Najvažnija stvar koju trebate učiniti je reći na glas što očekujete od partnera te što on očekuje od vas jer u protivnome tapkate u mraku i stvarate negativnu energiju koja s vremenom može prerasti u nešto puno gore.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju