Ovo vjerojatno ne čujete prvi put. Dobro je poznato da samopouzdanje otvara sva vrata jer na ljude djeluje na neki poseban način.

No, kako se naučiti samopouzdanju i je li to uopće moguće naučiti? Pogotovo kad govorimo o samopouzdanju u intimnim prilikama.

Naime, sve je veći broj samouvjerenih žena. Takvima ih čine faktori poput obrazovanja, dobre zarade, lijepog izgleda... No, to nije dovoljno za tzv. intimno samopouzdanje koje se ipak stječe malo teže.

Žene koje imaju ovu vrstu samopouzdanja sebe veoma cijene. One ne robuju nametnutim pravilima tjelesne ljepote i znaju da seksi vibracije koje odašilju imaju više veze s mentalnim stavom, nego sa fizički savršenom građom tijela.

Zaključak: ponašajte se samouvjereno i takvi ćete i postati. Ali, kako to izgleda u praksi?

1. Ne hodajte nesigurno zastajkujući i spotičući se - već samouvjereno 'plovite' kroz prostor. Potražite neko poznato lice kome ćete se uputiti, kako ne biste besciljno lutale. Dok idete k dotičnoj osobi, pravite duge korake, jer zahvaljujući njima djelujete samouvjerenije, a i vizualno vam izdužuju tijelo.

2. Gledajte koketno. Pogled koji kaže 'priđi mi' na muškarce djeluje kao magnet. Gledajte u muškarca koji vas zanima barem tri sekunde, a zatim skrenite pogled. Učinite to jednom ili dva puta, kako biste mu jasno dale do znanja da vas zanima. To bi ga trebalo ohrabriti da vam priđe.

3. Pogledi su jedno, a prići muškarcu je nešto sasvim drugo i zahtjevnije. Umjesto da mu pristupite izravno, nenametljivo priđite sa strane. Ako nastupite izravno, licem u lice, to može djelovati agresivno i napadno, pa bi mogao automatski zauzeti obrambeni stav. Prilazak s boka je manje nametljiv i njime djelujete intrigantnije.

4. Smijte se! Smijeh ne samo da privlači pažnju, već i odašilje signale zadovoljstva, vedrine i spremnosti na igru, a sve su to odlike seksi i samopouzdanih osoba.

5. Dok se upoznajete s nekim kratko ga pogledajte izravno u oči i istovremeno mu čvrsto stisnite ruku. Stisak predstavlja neočekivanu gestu intimnosti i na podsvjesnom nivou nosi seksualnu poruku. To mu govori da ste vi smjela žena koja se ne boji upotrijebiti i malo sile.

6. I dok izlazite iz kafića ili restorana imate priliku izvesti još koji trik - idite ispred vašeg muškarca. Oni uživaju u lovu, zato će se u situaciji kad moraju ići za vama početi ponašati kao lovci koji slijede plijen. Na podsvjesnom nivou, on će se osjećati kao da vas pokušava sustignuti i uhvati, a vi ćete se osećati kao da držite sve konce u rukama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju