Vođenje ljubavi ubrzava sagorijevanje kalorija, povećava samopouzdanje, garantira dobro raspoloženje, a može smanjiti i rizik od raka.

Nakon seksa tijelo slobađa endorfine, poznate kao hormoni sreće, koji utječu na poboljšanje raspoloženja. Seks djeluje i kao fizička aktivnost, a vođenje ljubavi s nekim koga volite pomaže vam da se bolje osjećate u vlastitoj koži.

Tijekom orgazma organizam stvara oksitocin, hormon koji se povezuje s nizom blagotvornih djelovanja pa tako i boljim snom.

Upražnjavanje seksa tri puta na tjedan poboljšava rad srca te smanjuje opasnost od srčanog i moždanog udara.

Ako ljubav vodite dva puta na tjedan, osigurali ste si preventivu protiv gripe i prehlade. To je rezultat povećanih antitijela koje štite organizam od zaraznih bolesti, a koje tijelo proizvodi tijekom seksa. 

Samo pola sata seksa pomoći će vam da sagorite 85 i više kalorija, što je jednako kao da ste plivali ili se bavili nekom drugom laganijm fizičkom aktivnošću. Osim toga, ljudi koji češće vode ljubav žive aktivnije i zbog toga su vitkiji. Zauzvrat, fiizička aktivnost potiče želju za seksom, povećava seksualnu izdržljivost i čini orgazme intenzivnijim. 

Neka istraživanja pokazala su da redovan seks smanjuje rizik od raka dojke i raka prostate.

Interesantno je da se u mozgu tijekom orgazma aktivira centar za uklanjanje boli. Tako za samo nekoliko minuta seksa nestaju svi bolovi, pa i oni uzrokovani astritisom i migrenom. Blaže glavobolje nakon dobrog seksa mogu se u potpunosti izgubiti. 

Zbog svog uticaja na hormone seks smanjuje i mogućnost oboljevanja od osteoporoze i ublažava njezine simptome.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju