Ako osjetite da se nikako ne možete riješiti stresa, postoji rješenje u kojem ćete uživati – prepustite se divljem seksu.

Jeste li pod stresom? Imate puno posla? Ako ste na oba pitanja odgovorili potvrdno, onda ne bi bilo loše da razmislite o vašem ljubavnom životu, tako barem tvrde njemački istraživači.
45 posto muškaraca i 46 posto žena koji se sa svojim partnerom više ne seksaju, traže druge aktivnosti kako bi umirili svoju želju za seksom. 

Da seks smanjuje stres i da smo bez seksa pod većim stresom, nije ništa novo. Ali njemački istraživači tvrde da je razočaranje u seksu kompleksna pojava koju ne smijemo podcjenjivati. Može nagoviještati strm pad i partnere bez njihovog znanja povući u vrtlog prezaposlenosti zbog koje seks u potpunosti zapostave.

Ragnar Beer sa Sveučilišta Göttingen proučavao je gotovo 32000 muškaraca i žena u svom projektu Theratalk Project i otkrio da što se manje seksamo, više radimo. Ustvari, oni koji ne ''dobivaju dovoljno'' moraju tražiti druge preokupacije kako ne bi razmišljali o svojoj razočaranosti u krevetu: u još većoj mjeri zatrpaju se poslom i preuzmu dodatne obveze.

Beer je sa svojim suradnicima otkrio da 36 posto muškaraca i 35 posto žena koji imaju spolne odnose samo jedanput na tjedan rade više kako bi nadomjestili svoju želju za seksom. Još gore je za nesretne parove koji su potpuno izgubili zanimanje za svog partnera. Za te parove ne bi bilo loše kad bi pokušali ponovno zapaliti onu iskricu koja ih je u početku zagrijala. Za početak nije loše ako partneru ponovno posvetimo malo više pažnje ''nedužnom'' masažom. Masaža može lako prijeći iz nedužne u erotičnu, a kamo će to odvesti prepustite vašoj mašti. 

A kako bi za radoholičare, koji se ne seksaju, sve zajedno bilo još gore, dodatni rad im oduzima još više vremena koje bi mogli provesti u zločestim igrama u krevetu. Beer kaže: ''Razočaranje u vlastitu seksualnost sprječava nas da se riješimo stresa.'' Drugim riječima, premalo seksa dovodi do još manje seksa. 

Stoga na poslu radije prepustite koji projekt, koji ionako niste previše željeli, nekom drugom i požurite kući svom partneru. Zajedno ćete se lakše riješiti stresa s posla, a uz to ćete i uživati.
Ako vaš život bude manje stresan, osjećat ćete se bolje. Lakše ćete se nositi s obvezama na poslu i na koncu ćete moći mnogo više pozornosti posvetiti svom partneru.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju