U romantičnom snu, moj suprug i ja imamo vremena, energije i volje. U tom svijetu mašte, kada odlazimo na spavanje, nitko od naše djece ne kucka po vratima. Ja nisam umorna, on nije bolestan, a djeca nisu prehlađena. Sutra ne radimo. I da, imamo volje za pravi seks.

Ona nije umorna, on nije nervozan...

U jednoj zemlji živjeli tako muž i žena. U tom romantičnom svijetu, muž i žena mogli su odlaziti u krevet kad god su htjeli, mogli su vikati i smijati se do mile volje i praviti buku kao nekoć.

Gurmanski seks je poput slow food restorana. Jede se polako, uživa 'u svakom slijedu i uključuje mnogo različitih obroka u kojima vaši nepci uživaju do ekstaze

Nitko nije ulazio u njihovu sobu i prekidao ih, a oni se nisu brzo pokrivali ispred široko otvorenih očiju svoje djece. Kada bi se povlačili u svoje odaje, muž se nije spoticao na igračke koje su ležale posvuda po kući, a žena je imala volje i energije za sve. Baš za sve.

U knjizi o kojoj smo već pisali 'Lost And Found', autorica Lucy Cavendish problematizira i o pitanju seksa u bračnoj zajednici ili bolje rečeno nedostatku pravog, nazovimo ga gurmanskog seksa.

U našem svijetu mašte sve je idealno, baš kako je i opisano. I dodajmo tome i malu digresiju – žena je stigla otići na masažu, pedikuru i depilaciju, a izgledala je njegovano i lijepo.

Ja bih radije fast food...

No, u stvarnom svijetu, žena s početka naše bajkovite priče ima čak četvoro djece u dobi između dvije i dvanaest godina i živi u kući koja odjekuje čak i kada se šapuće. Ona je zaposlena i kao i njezin suprug, i svakodnevno žonglira između svojih obaveza, karijere i obitelji.

Njezin dan nalikuje danu bilo koje zaposlene žene. Ujutro se budi, sprema doručak, odijeva djecu, a poslijepodne pegla, odlazi u supermarket i naposljetku umorna zaspe pred televizorom. Njezin suprug radi cijeli dan i kao i ona, mrtav je umoran i prije večernjih vijesti.

I kao takvima, kada čitaju razne članke o važnosti seksa u braku i slušaju savjete tipa – izmasirajte mu leđa, pospite krevete laticama ruža, odjenite seksi donje rublje, uzvikuju: Tko piše takve bljezgarije, a u sebi se pitaju: Koja normalna osoba uopće ima vremena za taj gurmanski seks?

Gurmanski seks jednak je slow food restoranima. Jede se polako, uživa se u svakom slijedu i uključuje mnogo različitih obroka u kojima vaši nepci uživaju do ekstaze.

Seks na meniju

No, gurmanski seks je seks iz naše bajke, jer bračni partneri prije uživaju fast food verziju seksa. S nogu, brzo napravljenu i ne osobito hranjivu hranu koji će samo umiriti onaj primarni osjećaj gladi. I to je to.

Slow food seks je moguć i vjerojatno postoji veliki broj onih koji takav seks mogu i prakticirati. Ipak, on je rezerviran za ljude koji vjerojatno nemaju djecu, imaju volje i energije za vrijeme posvećeno strasti. Jer koja osoba s punim radnim vremenom, iscrpljena i umorna od cijeloga dana uopće želi za gurmanski seks?

Većina žena nakon svoga dana želi najobičniju masažu stopala, želi da je udobno zavaljena u naslonjač ispred televizora i sve što želi je otići što ranije u krevet.

... ili na sniženju?

A kada napokon i položi svoju glavu na jastuk, želi li takva osoba ostati budna još jedan sat kako bi uživala u slow food seksu? Ne. I da ne bi bilo krivo shvaćeno – žene žele seks, no onaj koji neće ukrasti ništa od prijeko potrebnog sna.

Ljepota brzog seksa 'na sniženju' je u tome što je izvediv, realan i primjeren modernom životu u kojem morate raditi i želite se brinuti o svojoj obitelji.

Za sve ostalo, postoje ukradeni vikendi, djeca kod bake i neki godišnji odmor samo za vas. Do tada, tu je srećom, brza hrana.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju