Manjak samopouzdanja može unijeti probleme u seksualni život jer ispod pokrivača treba pokazati najskrivenije strasti, a ne glumiti sramežljivu djevojčicu. Primijenite 4 trika i uživajte!

Seks je avantura u kojoj treba uživati u svakoj sekundi, istraživati i isprobavati nove položaje. Za neke žene to uopće nije problem dok su druge sputane sramežljivošću.

Istraživanja su pokazala kako veliki broj žena nikada ne dosegne visoki stupanj sigurnosti u krevetu jer ne osjećaju samopouzdanje kad se radi o njihovom tijelu. Vrijeme je za promjene, uz četiri trika svaka pripadnica ljepšeg spola može naučiti kako se prepustiti u potpunosti.

1. Zašto mi stalno gledaš u grudi?
Prvi pokazatelj nedostatka samopouzdanja je vidljiv kroz ovu ili slične rečenice koje vam prolaze kroz glavu prilikom skidanja pred partnerom. Riječ je o vašem tijelu i vrijeme je da ga prihvatite. Uostalom, ako vas neke stvari stvarno smetaju postoje načini da ih promijenite. Pritom mislimo na zdravu prehranu i vježbanje, a ne na odlazak pod nož!

I dok žena često misli kako partner vidi samo njezine nedostatke, on o tome uopće na razmišlja. Stručnjaci tu pojavu zovu 'promatranje'. Toliko ste zaokupljeni razmišljanjem o tome što vaš partner vidi, da se niste u stanju prepustiti strasti u krevetu. Na kraju on i dalje ne vidi vaše obješene grudi s pokojom strijom već ženu koja je potpuno nezainteresirana.

Prestanite se kritizirati

Unutarnji razgovori koje vodimo sami sa sobom toliko su negativni da bi ih se rijetko kome uopće usudili ponoviti.Umjesto razmišljanja o celulitu, strijama i nedovoljno zategnutoj guzi usredotočite se na dijelove tijela koje volite: oči, noge ili kosu. Uhvatite li sami sebe u negativnom razmišljanju tijekom seksa, zapovjedite sami sebi da prestanete, nabacite seksi pogled, zamahnite kosom i uživajte!

Šaljite tihe poruke

Ne pada vam na pamet niti jedna dobra stvar na tijelu koju možete izdvojiti? Uvjerite sami sebe da to nije istina. Ponavljajte u sebi pozitivne riječi o svom izgledu. Na taj način gradite samosvijest koja je vrlo važna za popravak samopouzdanja.

Vodite ljubav s partnerom često. To je vrlo jednostavno i prije svega ugodno rješenje koje će oduševiti partnera

Promijenite svoja uvjerenja

Pravi muškarci vole ženske obline. I dok ćete vi slatkorječivo hvaliti partnera, kada vam uzvrati istom mjerom vrlo je vjerojatno kako mu nećete povjerovati. Ako partner voli voditi ljubav s vama prihvatite činjenicu kako samokritičnost u ovom slučaju ne drži vodu.

2. Ali ja stvarno nisam dobra u krevetu!

Kako bi postali tigrica u krevetu, potrebno je promijeniti puno partnera, no postoji i drugačiji način. Vodite ljubav s partnerom često. To je vrlo jednostavno i prije svega ugodno rješenje koje će oduševiti partnera. Istražujte i učite!
Prepišite si seksi terapiju koja će se sastojati od dodira i maženja. Otkrijte što vam najviše odgovara i poradite na tome. Tako ćete se povezati tjelesno, ali i mentalno. Saznat ćete partnerove najdublje tajne i užitke i neće ni pomisliti da vas zamijeni!

Vjerujte partneru. Ne sumnjajte u povratne informacije koje od njega primate. Kaže li da je dobro, dobro je!

3. Vičem Da! Da! D...oh, a u stvari mislim Ne! Ne!

Naučite što volite, a što vam se nikako ne sviđa u seksu. Mnoge žene lažiraju orgazam i zadovoljstvo u krevetu, što je pogrešna poruka za partnera koji misli da sve radi dobro radi. A zašto i ne bi bio uvjeren za to kada vičete Da!, Da!

Budite iskreni

Ovakva situacija potkopava vašu sigurnost jer niste iskreni ni prema sebi niti prema svom partneru. Saznajte što volite, pokažite to partneru i svaki će susret postati vatromet ljubavi.

Proučite što se događa s vama i vašim tijelom dok se samozadovoljavate, kakve dodire volite i kakve maštarije rasplamsavaju vaš libido.

Pokažite mu

Za vrijeme seksa recite partneru što volite a što ne, ali polako i taktično. Ako nemožete pronaći riječi, pokažite mu. Kad shvati što ste tražili, reagirajte pozitivno.

Pretvorite potragu u igru. Svaki dodir ocjenite ocjenama od jedan do pet i zabavljajte se!

4. Ako se to tebi sviđa, sviđa se i meni

Većina muškaraca mašta o vođenju ljubavi na neobičnim mjestima, no vi ga želite u sebi samo u spavaćoj sobi? Kako biste strastveno uživali u seksu, morate znati što vam odgovara a što ne.

Ne trpite

U situacijama u kojima 'trpite' zbog njega postajete razdražljivi jer vasobuzme osjećaj da vas partner neće voljeti ako ne udovoljite njegovim željama. Ugađanjem partneru, stvarate pogrešnu sliku o sebi, a istovremeno potiskujete svoje istinske osjećaje.

U redu je reći ne. Pritom je važno na koji način ćete to izgovoriti.

Ako vam je teško iskreno govoriti o tome što vas uzbuđuje a što ne, poslužite se posrednikom. Izazovno čavrljajte o erotskom filmu ili TV programu koji zajedno gledate. Što je uzbudljivo? Od čega vam se ugodno naježi koža? Na taj način možete više saznati jedno o drugome, a da pritom ne djelujete poput inkvizitora.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju