Žene su spremne zažmiriti na jedno oko kada odlaze na odmor u potrazi za seksom, uzbuđenjem i opasnošću.

Istraživanje je pokazalo da muškarci na odmoru češće imaju spolne odnose s nepoznatom partnericom, ali žene, koje se upuste u ljetnu romansu, češće ulaze u spolne odnose bez zaštite. 

Istraživanje je provedeno na mladim osobama između 18 i 34 godine koje su u posljednje dvije godine putovale u inozemstvo bez svog partnera ili partnerice. 

Otkriveno je da su sudionici istraživanja u prosjeku imali spolne odnose s dvama nepoznatim partnerima. Veći broj žena (18 posto) nego muškaraca (10 posto) izjavio je da su u inozemstvu četiri ili više puta stupile u nezaštićen odnos sa svojim nepoznatim partnerom.

Žene su također više stupale u nezaštićene spolne odnose s muškarcima iz države u kojoj su ljetovale nego s drugim putnicima.

Istraživanje je u cijelosti pokazalo da su tri četvrtine onih koji su stupili u seksualni odnos s nepoznatim osobama u inozemstvu koristili kondom.

Istraživači kažu da je visok postotak mladih ljudi, koji prakticiraju siguran seks, ohrabrujući. Međutim, to ne znači kraj naših nastojanja da tako i ostane. Moramo i dalje poticati takvo ponašanje i kod novih generacija mladih putnika.