Donje rublje, afrodizijaci i šaputanje na uho mogu raspaliti strasti u spavaćoj sobi, no za podizanje libida najbolje se prihvatiti vježbanja. natjerajte partnera da se primi posla!

Dizanje utega
Dizanje utega pomaže tijelu u proizvodnji testosterona, a trbušnjaci i sklekovi su idealan način da muškarci poboljšaju svoju izdržljivost u seksu. Ove vježbe jačaju gornji dio tijela, pa će žene uzdahnuti i već pri prvom pogledu na muški torzo.

Kegelove vježbe
Kegelove vježbe namijenjene su jačanju pubokoksigealnog mišića. Muškarci mogu kontrakcijama ovog mišića neposredno prije orgazma odgoditi ejakulaciju. Vježba se tako da se povremeno stišću mišići na 3 do 5 sekundi i zatim opuštaju na 5 sekundi.

Za početak se ne preporučuju kontrakcije duže od 5 sekundi.

Kegelove vježbe mogu raditi i žene, a najbolje ih je ponavljati 3 do 4 puta dnevno.

Joga
Idealan način da osvježite svoj seksualni život s nekoliko novih poza je vježbanje joge. To će vam omogućiti da se prilagodite mnogim zahtjevnijim pozama u seksu. Pravilno držanje i jačanje muskulature je u direktnoj vezi ss boljom izvedbom za vrijeme seksa.

Brzo hodanje
Istraživanje koje je na Harvardu provedeno nad 31.000 ljudi iznad 50 godina pokazalo je da aerobne vježbe za 30 posto smanjuju rizik od problema s erekcijom.

Brzo hodanje ubrzava cirkulaciju i pročišćuje krvne žile, a znamo koliko je prokrvljenost bitna kod seksualnog odnosa. Pojačana aktivnost oslobađa i endorfin koji je ključan za opuštanje.

Plivanje
Seks i izdržljivost su izravno povezani. Ako plivate 30 minuta 3 puta tjedno, osim što ćete smanjiti tjelesnu težinu, bit ćete izdržljiviji u seksu. Istraživanje provedeno među 110 pretilih muškaraca pokazalo je kako je gubitak težine od 10 posto poboljšalo seksualni život kod 30 posto ispitanih.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju