Užurbani tempo života rezultirao je velikim brojem žena koje se boje ulaska u duge veze te odgađaju ulazak u brak. Najčešći izgovor je karijera zbog koje nemaju vremena za privatan život, a nerijetko ni za sebe.

Možda su sve vaše prijateljice u vezama ili braku pa kad i uhvatite malo vremena za druženje s njima one pričaju o temama koje su im srodne. Ispijanje prijepodnevne kavice prožeto je razgovorom o prvim zubićima, pedijatrici ili omraženim kućanskim poslovima poput peglanja suprugovih košulja.

U tom trenutku kao da vas netko udara čekićem jer shvaćate da samo vi nemate o čemu pričati s prijateljicama s kojima ste donedavno izlazili.

Počinjete im zavidjeti na njihovim malim radostima, ali se tješite da su one zarobljene u kući, a izlaze samo kada je potrebno kupiti namirnice za ručak.

Mediji su u nama stvorili viziju savršenog braka ili veze pa nam se svaka naša čini 'preobičnom'.

Niste niti svjesne da iste te prijateljice koje sjede nasuprot vas zavide vama na vašoj slobodi i emancipiranosti. Kako naći sredinu ili jednostavno početi voljeti način života kojim živimo i iz njega pokušati izvući ono najbolje?

Možda su i mediji u nama stvorili viziju savršenog braka ili veze pa nam se svaka naša čini 'preobičnom'.
No pritisak društva da do određenih godina starosti moramo uploviti u bračnu luku je velik, a potrebe koje ipak stavljamo na prvo mjesto jer smo to činile godinama je teško promijeniti. Samoća u nama nerijetko izgradi negativne strane poput egocentričnosti pa je na samom početku svake nove veze vrlo teško dijeliti stvari ili odluke.

Postoji mali broj svestranih žena koje uspješno kombiniraju privatan i poslovan život. One oba vode sa sličnim entuzijazmom i uspjehom i bude osjećaj ljubomore. Takve žene želimo rengentski ispitati i vidjeti u čemu je njihova tajna.

Budući da se mnoge žene opravdavaju činjenicom da su emancipirane i da znaju što žele u životu, često u vezama ne znaju što očekivati od partnera i takvim ponašanjem u njemu razvijaju osjećaj manje vrijednosti.

Današnje generacije sve više vremena provode na poslu i veze smatraju kao bijeg od te surove svakodnevice. Želja da nas partner zabavi i učini da zaboravimo na naporni radni dan ili podmetanja na poslu na partnera stavlja prevelik pritisak te on bježi. Nerealna očekivanja kada su u pitanju veze mogu razviti razočaranje koje žene često pokušavaju ublažiti tabletama za smirenje kako bi postigle osjećaj ravnodušnosti.

Za odabir muškaraca više ne možemo kriviti nikoga osim sebe što nas ponekad i frustrira

Razvijati pojam idealne veze gledajući holivudske parove nije niti realna niti stvara zdravog razuma. S njima mediji nerijetko manipuliraju. Kad je to za njih potrebno par se razvodi, a kada je potrebna vijest o savršenoj obitelji predstavljaju ih takvima. Dakle i oni su ljudi, svađaju se, grle i imaju loše dane. No čini se kako je u ovom materijalnom svijetu važan novac pa su se vrijednosti itekako pobrkale.

Sjećate se priča kako je vaša baka imala ugovoreni brak? Naravno mnoge su žene uz uzdah rekle kako je prije bilo bolje šaleći se kako su žene prije za loš brak mogle kriviti mentalitet, povijest, svoje roditelje, sve samo ne sebe. Sada je situacija posve drukčija i za odabranika svog srca krivimo samo sebe što nas ponekad i frustrira jer nismo ranije zamijetile da je takav?

Želja za obrazovanjem i sazrijevanjem sve je češći razlog za kasnijom udajom, a internet koji nas samo klikom dijeli od nekoliko tisuća slobodnih muškarca čini se kao savršen izbor. Tu se također često potkradaju greške i skloni smo vjerovati lijepim riječima osoba s kojima imam malo pravog kontakta.

 Želite sretan brak? Spavajte u odvojenim krevetima!

 Brak za muškarce znači zdraviji život!

Bez obzira na činjenicu da žene danas mogu same gotovo sve kad osjetite da vam neka osoba odgovara, kad vrijeme u njezinom društvu prolazi strahovito brzo, kad vam daje osjećaj sigurnosti, pravo je vrijeme da se zapitate vrijedi li otvoriti srce i pokušati voljeti.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju