Muškarci su skloni nevjeri, no za petama su im i žene koje po posljednjim istraživanjima prednjače u nevjeri. Dok je svoje partnere prevarilo tri posto muškaraca čak je pet posto žena bilo nevjerno

Istraživanje je pokazalo kako žene najčešće varaju zbog osjećaja usamljenosti, osvete, ega i iz strasti.

Uzbuđenje s nepoznatim muškarcem je ono što veliki broj žena tjera da se okušaju u nevjeri, a pritom žele provjeriti i mogu li sakriti nevjeru.

>> 12 znakova koji nagovještavaju kraj braka

Ukoliko je veza na klimavim nogama ili svojim ponašanjem i razgovorom nisu uspjele doprijeti do partnera žene će prevariti kako bi pokazale partneru da u vezi nešto ne valja.

Bivši partneri su uvijek zgodan razlog za povratak u prošlost. Slučajni susret može završiti kao afera, no razlog prekida uvijek vrlo brzo ispliva na površinu. Ipak,bivšima je teško odoljeti.

>> Vjerujte nevjera pogađa i muškarce!

Lijepe riječi i komplimenti su također razlozi zbog kojih se žene upuštaju u aferu. Zbog novog partnera i uzbuđenja osjećaju se poželjno i dobiva ono što joj partner ne pruža.

Usamljenost je također jedan od razloga zbog kojeg žene varaju. Ukoliko partner često izbiva iz kuće pripadnice ljepšeg spola će u drugome potražiti ono što im nedostaje i iako će takva veza započeti kao emotivna, lako se može dogoditi da završi seksom.

Žene su sklone i potrazi za uzbuđenjima. Ukoliko im partner ne odgovara u seksu ili ne želi unijeti promjene u spavaću sobu potražit će uzbuđenje i divlji seks negdje drugdje.

Nevjera je ponekad i način za izlazak iz loše veze ili braka. Ženama je teško okrenuti leđa pa koriste nevjeru kao izlaz jer vjeruju kako će ih partner nakon toga ostaviti.