Slavna tenisačica Serena Williams dosad je osvojila 22 Grand Slama. No, tijekom karijere, koja još uvijek traje, često se znala naći na udaru kritika zbog svog fizičkog izgleda i samopouzdanja. O tome je upravo progovorila u nedavnom intervjuu

U intervjuu za sportsku televiziju ESPN, koji je vodio Serenin bivši partner, rapper i glumac Common, Serena je poslala snažnu poruku hejterima koji su kritizirali njezinu figuru.

Čini mi se da se nisu mogli povezati sa mnom jer sam crna, snažna, visoka, moćna i samouvjerena. Moje ruke možda ne izgledaju kao ruke od neke tamo djevojke ili možda moje noge ne izgledaju kao od nekog drugog, ili pak možda moja guza ili moje tijelo, ili moje bilo što... Ako vam se ne sviđa, ni ne želim da vam se sviđa izjavila je uspješna tenisačica.

Kritizirali su me jer sam bila samopouzdana

Osim zlobnih komentara vezanih uz fizički izgled, Serena se našla i na udaru zbog svog pouzdanja, što i nema smisla s obzirom na to koliko je već puta dokazala da je s pravom jedna od najvećih sportskih ikona.

Definitivno sam bila kritizirana jer sam bila samouvjerena, bila sam crna i bila sam samouvjerena. Ja i jesam crna i ja jesam samouvjerena. Znala bih reći 'vjerujem da mogu biti broj 1'. Pa zašto ne bih to smjela reći? Ako ne mislim da mogu biti najbolja, zašto onda igram tenis? dodala je.

Serena svakako pripada u sam vrh najboljih sportaša svih vremena, bez obzira na spol. Međutim, iz prve ruke je okusila koliko je teško biti žena u svijetu sporta, dodavši da sam muškarac, moje ime bi se u tom razgovoru našlo davnih dana.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju