Nova dramska serija Griselda, sa Sofijom Vergarom u glavnoj ulozi, nedavno je izišla na Netfixu i vrlo brzo zacementirala prvo mjesto na listi najgledanijih serija u Hrvatskoj.

Galerija Griselda Griselda Griselda +6 Scena iz serije

Griseldu su stvorili Eric Newman i Andrés Baiz okupivši ekipu iz Narcosa i tako su ispričali jednu sasvim novu priču, koja u prvi plan stavlja intrigantnu antijunakinju – takozvanu kokainsku kumu Griseldu Blanco.

Jedini čovjek kojeg sam se ikad bojao bila je žena po imenu Griselda, citat je Pabla Escobara, prikazan na samom početku serije i odličan detalj koji zagolica maštu gledatelja već u prvoj epizodi.

Griselda Scena iz serije "Griselda" (Foto: Netflix)

Iako se na prvi pogled čini da je ovo samo još jedna priča o crnom tržištu drogom u Miamiju sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, tema je, zapravo, puno dublja. Griselda je nedvojbeno negativan lik, ali ona je, prije svega, majka i žena koju je muški svijet nemilosrdno sputavao da ostvari svoje planove – koliko god oni bili mračni.

Newman je istaknuo kako je oduvijek pokušavao humanizirati komplicirane i zle likove, a ova mu je serija pružila tu mogućnost bolje nego ijedna dosad. Uzbuđujuća, intrigantna, pomalo čak i smiješna, zastrašujuća i tragična – sve je to serija o životu žene koja se našla u središtu užarenog rata s drogom u gradu kojim je sama upravljala, a iza sebe ostavila smrt, propast i tragediju koja je pogodila vojsku ljudi. 

Griselda Scena iz serije "Griselda" (Foto: Netflix)

Čak i oni kojima ovakva tema nije prvi izbor složni su da za utjelovljenje lika zloglasne Griselde ne postoji bolji glumački izbor od Sofije Vergare. U serijama poput Moderne obitelji poznata je glumica stvorila neku sasvim drukčiju sliku o sebi, a ovo je bila izvrsna prilika da je gledamo u nekom novu izdanju.

Sofia Vergara je sila prirode i nikad nije bilo sumnje u njezinu izvedbu. Bila je savršena za tu ulogu – ne samo zato što je i ona, kao i Griselda, samohrana majka koja je došla iz Kolumbije u Ameriku bez ičega – i sagradila carstvo, već zato što je jasno da je ona puno više od simpatične glumice koja nas je osvajala u komedijama, rekao je Newman za Netflix.

Mnogo se vrijednosti može pronaći u djelu koje je ekraniziralo život jedne od najzloglasnijih žena na svijetu, a (ne)ravnopravnost spolova tako je dobro upakirana u cijelu priču.

Griselda i službenica policijske upravi Miami June Hawkins (Juliana Aidén Martinez), osim što se bore međusobne, bore se i za svoj položaj u svijetu kojim upravljaju muškarci. Obje podjednako omalovažavane u pokušajima da dokažu svoju vrijednost i podjednako briljantne da učine baš sve što su poželjele.

Seriju o životu Griselde Blanco možete pogledati na Netflixu.

Griselda Scena iz serije "Griselda" (Foto: Netflix)

Vrijedi čekati: 10 najboljih naslova koji na Netflix stižu u 2024. Filmovi i serije na Netflixu u 2024. Filmovi i serije na Netflixu u 2024. Filmovi i serije na Netflixu u 2024. +6 Filmovi i serije na Netflixu u 2024.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju