Živite li u unajmljenom stanu i nedostaje vam promjene? Većina podstanara susreće se s istim problemom. Željeli biste nešto mijenjati, ali su vam ruke vezane, najčešće jer vas stanodavac gleda preko oka spomenete li uređenje. Ne očajavajte, postoje sitnice koje će vaš prostor učiniti ugodnijim za život, a nećete trebati raditi veće zahvate.

Galerija Ogledala su odličan ukras Promijenite boju zidova Ukrasite stan podnom lampom +0 Birajte ukrasne detalje u živim bojama

1. OGLEDALA
Živite li u malenom podstanarskom stanu, vizualno ga možete povećati ogledalima. Osim što će vaš životni prostor izgledati veći, odabirom ukrasnih okvira utjecat ćete i na izgled samog zida i prostorije, a zaželite li se promjene, ogledala lako možete premještati s jednog mjesta na drugo bez većih zahvata.

2. "MANJE JE VIŠE"
U manjim prostorima uvijek se držite zlatnog pravila "manje je više". Pretjerate li s detaljima i stvarima, stvorit ćete klaustrofobičan prostor u kojem se nećete moći opustiti. Također pazite i na zidove. Umjesto više manjih slika na glavnom zidu u prostoriji, radije se odlučite za jednu XXL veliku. Time ćete stvoriti dojam da je prostor mnogo veći, a slika će još više doći do izražaja.

3. SVJETLIJA BOJA ZIDOVA
Imate li manji dotok izravnog sunčeva svjetla, zidove obojite svjetlijom bojom jer će se manja količina prirodnog svjetla tako više reflektirati po površinama. Na taj ćete način stvoriti prostran, svijetli i opuštajući ambijent. Osim toga, svijetla boja zidova idealna je i za manje i uže prostorije jer također vizualno proširuje prostor.

Promijenite boju zidova Promijenite boju zidova (Foto: Living4Media)

4. ZIDNE NALJEPNICE

Ako ste u situaciji da vam nije dozvoljeno bojenje zidova, odličan i jeftiniji izbor su dekorativne naljepnice za zid. Lako se postavljaju, još lakše skidaju i ne ostavljaju tragove, a one manje možete postaviti i na pločice ili elemente u kuhinji i kupaonici.

5. DETALJI U BOJAMA
Unesite dašak svježine u svoj životni prostor kroz zanimljive detalje. Stare plakate ili crno-bijele fotografije koje su vam drage uokvirite u žive boje. Dosadne stare zavjese zamijenite platnenim roletama s printom po želji.

Imate li stari kauč, osvježite ga ukrasnim jastucima i presvlakama u živim bojama, a kupaonicu će svakako "podignuti" štosna WC daska s fotografijama svjetskih metropola. Mogućnosti su ovdje beskonačne, a sve što vam treba je samo malo mašte.

6. RASVJETA
Osim što je funkcionalna, ona može biti i dekorativna. Imate li stare ružne lustere, zamijenite ih novima, ali stare svakako spremite kako biste ih vratili na mjesto kada se budete selili iz stana. Još su bolje rješenje stolne i podne lampe. Osim što mogu biti dekorativne, daju ugodniju svjetlost od lustera, a prilikom selidbe nosite ih sa sobom.

Ukrasite stan podnom lampom Ukrasite stan podnom lampom (Foto: Living4Media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju