Hladni mjeseci već naveliko traju. Blagdani su pred vratima, a naša zimska garderoba spremno čeka šetnju blještavim ulicama. Mnoge od nas jedva čekaju prošetati se u novim trendi komadima, poput visokih čizama, dugih kaputa i predimenzioniranih vesti.

Galerija Problemi niskih cura - 4 Problemi niskih cura - 2 Problemi niskih cura - 3 +2 Rita Ora u visokim čizmama

Međutim, otvaranje zimske sezone ne predstavlja radost svim ženama. S tim će se složiti niske dame, kojima pronalazak trendi zimske garderobe može stvarati prave male modne probleme.

Ako imate oko 160 centimetara, vjerojatno znate o čemu govorimo. Tada ste barem jednom u životu odustale od komada koji vam se sviđa jer vam jednostavno ne stoji dovoljno dobro.

Svaka građa tijela ima svoje prednosti i mane. Najvažnije je da se osjećamo ugodno u svojoj koži, a da garderobom ukrasimo taj ugodni osjećaj samopouzdanja. Svatko bi trebao nositi komade u kojima se dobro osjeća, bez obzira na to što pišu modna pravila. Ipak, neki komade bolje stoje visokim, a neki niskim ženama.

U nastavku pročitajte koji su to glavni modni problemi niskih žena čim dođu hladniji mjeseci.

1. Dugi kaput

Kaput je jedan od onih zimskih komada koji cijelu kombinaciju diže na viši nivo. Efektni kaputi do poda omogućuju nam da odjenemo što god želimo, preko toga nabacimo kaput i spremni smo za izlazak. Ipak, za one žene koje imaju oko 160 centimetara, taj jednostavni modni trik nije prvi izbor.

One često moraju birati nešto kraće modele jer su im oni dugački – jednostavno predugački. Ako imate 160 centimetara (ili manje), kaput vam se vjerojatno vuče po podu, rukavi su vam predugački, a ramena također ne stoje ondje gdje bi trebala.

Problemi niskih cura - 6 Kim Kardashian u predugačkom kaputu (Foto: Profimedia)

2. Visoke čizme

Ako ste niska žena kojoj se sviđaju čizme do koljena, vjerojatno ste se barem jednom rastužile jer vam ne stoje onako kako ste zamislile. Izgledam kao mačak u čizmama, najčešći je komentar nižih žena koje isprobaju visoke čizme.

Također, ako želite produžiti svoje noge, ni gležnjače nisu pravi izbor jer vizualno mogu skratiti noge. Najbolje je birati čizme do pola lista, a cipele na visoku petu neka budu špicaste jer je to jedan od najlakših trikova da vizualno produžite noge. 

Problemi niskih cura - 1 Rita Ora u visokim čizmama (Foto: Profimedia)

3. Trapez-hlače

Trend iz 70-ih godina prošlog stoljeća vratio se na velika vrata i ponovno osvojio modni svijet. Trgovine i društvene mreže prepune su kombinacija u kojima su trapez-hlače najveća zvijezda.

Ako pripadate kategoriji nižih žena, traperice tog oblika ne stoje vam baš dobro jer se vjerojatno počinju širiti već od koljena, a to nije efekt koji želimo postići.

Problemi niskih cura - 2 Ponovno popularne trapezice (Foto: Shutterstock)

4. Dugi rukavi

Košulja, obična pamučna majica ili sportska garderoba - bez obzira na to kojim povodom odete u šoping, vjerojatno ćete se suočiti s nervozom jer su vam dugački i oni basic komadi koje većina žena može kupiti i bez isprobavanja.

Problemi niskih cura - 5 Hailey Bieber nosi haljinu previše dugih rukava (Foto: Profimedia)

5. Velike torbe

Predimenzionirane torbe istovremeno su prekrasne i praktične. Osim što lijepo izgledaju, u njih možemo staviti što god poželimo. U ovom pak modnom dodatku ne mogu uživati niske žene. Slijedite ovo pravilo: Ako vaša torba izgleda kao da biste vi mogli stati u nju, izaberite ipak nešto manju.

155 cm i manje: 10 najnižih slavnih dama koje se "izgube" u društvu visokih ljudi Paula Abdul u društvu Magica Johnsona Paula Abdul (152 centimetra) Hayden Panettiere (153 centimetra) +8 Kourtney Kardashian (152 centimetra)

Problemi niskih cura - 3 Velika torba nije prvi izbor za niske cure (Foto: Shutterstock)

6. Online šoping

Otkako su se stvarni i virtualni svijet proželi, kupujemo iz udobnosti svojega doma. Omiljeni brendovi skupljeni su na jedno mjesto, a online šoping pravi je doživljaj. Ova uzbudljiva aktivnost puna popusta i predivnih stvarčica niskim ženama može stvarati probleme. Iako ste visoke manje od 160 centimetara, znate da je online šoping prevelik rizik jer vam je obično i veličina XS predugačka.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju