Cipele s platformom i visokom potpeticom nisu ništa novo u modnom svijetu – prve moderne verzije ove vrste obuće u dizajnu Moshea Kimela nosila je glumica Marlene Dietrich još tridesetih godina prošlog stoljeća.

Uz traperice i haljine: Hit cipele koje će se nositi ove jeseni i na hrvatskim ulicama Versace je predstavio svoje vrtoglave platforme na Milanskom tjednu mode 2021. godine Versace, Medusa Aevitas, 8945 kn Zara, 349,90 kn +7 Boohoo platforme, 322 kn

Kroz godine se oblik cipele i visina platforme mijenjala, a u svojim kolekcijama imali su ih svi od Rogera Viviera do Christiana Louboutina. Otkako je Versace napravio svoj model Medusa Aevitas ponovo su postale popularne među trendsetericama.

Ovom osebujnom modelu cipela ne može odoljeti ni Severina. Hrvatska pjevačica na Instagramu je nedavno podijelila elegantnu odjevnu kombinaciju kojom je dominirao upravo par lakiranih crnih platformi.

Severina je ove vrtoglave cipele sparila s crnim kostimom sastavljenim od strukiranog sakoa s dvorednim kopčanjem, midi suknje i predimenzioniranog remena.

Izdanje je zaokružila s crnom proštepanom torbicom iz Chanela, a odabrala ga za oproštajni koncert 2Chellos u Areni.


Uz fotografiju je napisala: Sinoć sam u Areni prvi put gledala 2Cellos... takva erupcija emocija je neopisiva.

Cipele s visokom platformom dijele žene u nekoliko tabora već godinama. I čitateljice Zadovoljne su podijeljene u mišljenjima. I dok jedan dio smatra da je ovaj tip cipele fantastičan i žele ga u svojem ormarima – a neke ga i imaju, drugima su nespretne i pretjerano ekstravagantne.

Zavirite u našu fotogaleriju na početku teksta i pogledajte modele cipela-platforma po uzoru na Severinu iz hrvatskih trgovina i popularnih webshopova.

Versace je predstavio svoje vrtoglave platforme na Milanskom tjednu mode 2021. godine Versace je predstavio svoje vrtoglave platforme na Milanskom tjednu mode 2021. godine (Foto: Profimedia)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju