Glamuroznom modnom revijom na splitskom Peristilu dizajnerica Matija Vuica predstavila je novu couture kolekciju čija je tema Dioklecijan i njegove žene. Modno, putujuće kazalište "Matija Nomadica", kako je nazvan ovaj modni spektakl, održano je na Svjetski dan turizma u sklopu manifestacije "Štorije Dioklecijana".

Galerija Dioklecijan i njegove žene tema su nove couture kolekcije Matije Vuice koja je predstavljena na splitskom Peristilu - 14 Dioklecijan i njegove žene tema su nove couture kolekcije Matije Vuice koja je predstavljena na splitskom Peristilu - 10 Dioklecijan i njegove žene tema su nove couture kolekcije Matije Vuice koja je predstavljena na splitskom Peristilu - 16 +13 Severina i Matija Vuica

Dioklecijan i njegove žene tema su nove couture kolekcije Matije Vuice koja je na Peristilu predstavljena u režiji i produkciji Viktora Drage. Modno, putujuće kazalište "Matija Nomadica" dovelo je na Peristil pustinjske princeze, kraljicu Teutu i njene amazonke, afričke kraljice, nimfe, rimske i grčke boginje, Teodoru i nezaboravne proročice iz Hada.

Dioklecijan i njegove žene tema su nove couture kolekcije Matije Vuice koja je predstavljena na splitskom Peristilu - 10 Severina je nosila reviju Matije Vuice koja je predstavila novu couture kolekciju na temu Dioklecijan i njegove žene (Foto: Milan Sabic/Pixsell)

Matija je svojom revijom prikazala impresivno putovanje kroz povijest, umjetnost i kulturu drevnih vremena, kultura i civilizacija koje su se susretale na ovom križanju staza, cesta i puteva. Put svile, boja, vještina, razmjena vjerovanja, ostavio je neizbrisiv trag u arhitekturi Splita, mozaika koji svojim sitnim, vidljivim i skrivenim detaljima priča priču za sva osjetila.

Dioklecijan i njegove žene tema su nove couture kolekcije Matije Vuice koja je predstavljena na splitskom Peristilu - 12 Severina i Matija Vuica (Foto: Milan Sabic/Pixsell)

Upravo je doživljaj za sva osjetila bila i modna revija Matije Vuice s kojom je zatvorena manifestacija "Štorije Dioklecijana". Raskošne kreacije u prepoznatljivom dizajnerskom stilu Matije Vuice nikoga nisu ostavile ravnodušnim, a reviju je nosila i Severina koja je očarala svojom pojavom u plavoj haljini u stilu rimske carice.

Ne, to nije šala: Severina u moćnoj haljini od koje raste krvni tlak I Lorde nosi haljine Christophera Esbera s cutout detaljima Zendaya u haljini Christophera Esbera s cutout detaljima Hailey Bieber u haljini Christophera Esbera +2 Haljina Triquetra dizajnera Christophera Esbera

U dizajnu haljine ističu se i dijelovi u boji kože te je u gornjem dijelu bogato ukrašena plavim draguljima te zlatnim i svjetlucavim detaljima koji se nalaze i oko vrata. Kreacija ističe žensko tijelo, a donji dio je lepršav i s rasporima. Severina je nosila i raskošnu krunu te sandale boje kože s visokom tankom potpeticom i debelom platformom.

Dioklecijan i njegove žene tema su nove couture kolekcije Matije Vuice koja je predstavljena na splitskom Peristilu - 6 Dioklecijan i njegove žene tema su nove couture kolekcije Matije Vuice koja je predstavljena na splitskom Peristilu (Foto: Milan Sabic/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju