Životi nam se nakon dvomjesečne karantene polako vraćaju u normalu. Otvaraju se dućani, u uredima se ponovno ispijaju kave, a ulice su pune ljudi.

Neki od nas karantenu su iskoristili za zbližavanje s obitelji, drugi su pak pospremili svaki kutak stana, treći naučili neki novi jezik, a nekolicina kreativaca u karanteni je odlučila kako je vrijeme da svoju strast pretvore i u pravi hobi. Jedna je od takvih i zagrebačka arhitektica Sanja Huić, koja je svoju ljubav prema putovanjima odlučila pretočiti u – majice.

Nisam osoba koja voli biti na mjestu, stoga mi karantena u početku nije najlakše pala. Dodatno je uletjelo i bolovanje, pa sam se u jednom trenu našla s puno previše slobodnog vremena, zatvorena u svom stanu.

Jedino što sam mogla bilo je čitati o dalekim zemljama i maštati o putovanjima na koja bih mogla otići kada se jednom sve završi, a onda sam se sjetila jedne svoje davne ideje o nešto posebnijem tisku na majice s putovanja na kojima sam bila i odlučila je provesti u stvarnost, priča nam Sanja.

Sa svojim partnerom Antom, koji je po struci grafički dizajner, u posljednjih nekoliko godina posjetila je mnogo zemalja u Europi i Aziji, a s njih su se, naravno, vratili s hrpom fotografija. No dok se većina turista obično koncentrira na glavne znamenitosti gradova koje su posjetili ili pak selfije na poznatim lokacijama, Sanjine fotografije obično su sadržavale zgrade ili pak najobičnije motive poput vrata, štandova s knjigama ili livada.

Dok sam češće putovala s prijateljicama, obično bi me zafrkavale kada bih stajala ispred neke njima obične zgrade i do sat vremena te je fotkala iz svih mogućih kutova.

No imam sreće što je Ante zahvaljujući tome čime se bavi vrlo brzo shvatio moju fascinaciju, smije se Sanja.

On se i u slobodno vrijeme bavi dizajnom, a kako je veliki obožavatelj automobila, već neko vrijeme za zaljubljenike jurilica radi majice s raznim automobilskim motivima pod brandom Shirts from Garage.

Odlučio je podržati moju ideju tiskanja majica s motivima putovanja i tako je nastao Shirts from Backpack, otkrila nam je ova mlada arhitektica koja je dosad imala prilike raditi na mnogim zanimljivim projektima, od vrtića i škola do hotela i višestambenih zgrada, a putem projektirajući i rekonstrukciju kuće vlastite obitelji. Ipak, majice s otiskom za nju će biti posve novi karijerni izazov.

ZAŠTO SU OVE MAJICE JEDINSTVENE?

Kako su majice s motivima dalekih nam zemalja prisutne u mnogim dućanima s odjećom, zanimalo nas je po čemu će se Shirts from Backpack razlikovati od njih.

Meni je kod majica s motivima raznih gradova koje se mogu naći u dućanima smetalo to što je tisak uvijek generički. Naime, ako je riječ o Parizu, na majici će biti Eiffelov toranj. Ako je u pitanju London, Big Ben ili pak crveni autobus.

Kao osobu koja na putovanjima voli vidjeti i nešto osim znamenitosti, mene to nije zadovoljavalo pa sam odlučila ponuditi i nešto posebnije. Ona plava vrata iz Lisabona koja su prekrasna, a koja se niste sjetili fotkati. Zeleno polje na Baliju kroz koje ste se šetajući osjećali najspokojnije u životu. Ptice u letu iznad paviljona jednog od najpoznatijeg portugalskog arhitekta.

Sve fotografije koje će biti otisnute na majicama Shirts from Backpack autorske su fotografije koje se ne mogu samo skinuti s nekog besplatnog servisa i otisnuti u tisućama primjeraka, majice su napravljene od organskog pamuka, a fotografije na njima otisnute su po narudžbi. I vjerujem da ih upravo taj čitav splet čini jedinstvenima, pojašnjava Sanja.

O majicama Shirts from Backpack više možete saznati na istoimenoj Facebook stranici, a nas je za kraj ipak zanimalo još nešto – koju će lokaciju Sanja i Ante, kada budu u mogućnosti, iduću posjetiti.

Voljela bih posjetiti Afriku, čisto zato što još nisam imala prilike posjetiti kolijevku čovječanstva, a od malo bližih destinacija zanimljive su mi nešto hladnije zemlje Skandinavije. U svakom slučaju, koja god zemlja bila u pitanju, sigurna sam da ću pronaći neku zanimljivu zgradu za fotkanje, zaključuje Sanja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju