Ne samo ženama već i muškarcima namijenjena je 'Creme Prodigieuse linija' iz laboratorija Nuxe koja će koži pomoću da se bori protiv najvećeg uzročnika starenja – oksidativnog stresa. A da ne zaboravite nanijeti četiri nova proizvoda pobrinuo se čarobni miris Huile Prodigieuse suhog ulja, broj jedan hidratantni proizvod za njegu tijela u francuskim ljekarnama

Creme Prodigieuse linija za hidrataciju i protiv umorne kože namijenjena je ženama, ali i muškarcima. Četiri nova proizvoda odlikuju se inovativnim dragocjenim sastojcima namijenjenim borbi protiv najvećeg uzročnika starenja kože - oksidativnog stresa.

Uz Creme Prodigieuse za normalnu i mješovitu kožu, te njezinu obogaćenu varijantu Creme Prodigieuse Enriche za suhu kožu idealno pristaje i nova formula legendarne Contour des Yeux hidratantne kreme protiv podočnjaka, koja od sada djeluje i protiv prvih znakova starenja kože. A za laku noć tu je Creme Prodigieuse Nuit, noćna obnavljajuća njega koja daje pravo značenje izrazu beauty sleep.

I sve to obavijeno neodoljivim mirisom Huile Prodigieuse suhog ulja, za užitak korištenja koji očarava.

U srcu nove linije nalazi se dragocjeni plavi cvijet Limonuim narbonense tkz. 'vječni cvijet'. Nuxe je prvi put svoju liniju testirao na volonterima te je dokazana antioksidativna učinkovitost: antioksidativna aktivnost glavnog sastojka snažnija od aktivnosti vitamina E i snažno antioksidativno djelovanje je i trenutno i dugotrajno. Nakon 8 sati izloženosti oksidativnom stresu koža ostaje jednako zaštićena od napada.

Osnovne potrebe kože su hidratacija i zaštita kože od vanjskih agresora, stresa i preuranjenog starenja kože. Svaka koža ima potrebu za hidratacijom, bez obzira na godine – jer prekrasna koža uvijek blista kad je dobro hidratizirana. Kako bi osigurao dugotrajnu hidrataciju, Laboratorij Nuxe odabrao je aktivan biljni sastojak sa snažnim potencijalom za hidrataciju iz samog srca biljaka - biljni glicerin.

Dobiven iz šećerne repe, kokosovog ulja, ulja suncokreta i uljane repice, biljni glicerin zadržava vodu u koži i na taj način sprečava dehidraciju. Naša je koža svakodnevno izložena utjecajima vanjskih faktora (UV zrake, onečišćenje...) kao i unutarnjih faktora (stres, umor...).

>> 4 navike od kojih ubrzano starimo

Ovi višestruki 'neprijatelji' stvaraju slobodne radikale te tako uzrokuju oksidativni stres - glavni faktor odgovoran za preuranjeno starenje kože. U borbi protiv oksidativnog stresa Nuxe je odabrao tri snažna i komplementarna antioksidanta - dragocjeni vječni cvijet, plavi zvjezdan i ekstrakt kakaa. Zajedničkim djelovanjem osiguravaju najsnažniju zaštitu od oksidativnog stresa.

'VJEČNI CVIJET' (lat. Limonium nerbonense)
'Vječni cvijet' je simboličan cvijet ove nove linije. Halofitna je biljka koja raste blizu mora, osobito u mediteranskom pojasu i području južne Francuske. Kako bi se zaštitio od nepovoljnog okoliša u kojem živi (sunce, vjetar, sol) razvio je posebne mehanizme otpornosti na stresne uvjete.

PLAVI ZVJEZDAN
Plavi zvjezdan biljka je podrijetlom iz Polinezije i s Kariba. Njegovo latinsko ime roda je Ageratum što znači 'koji ne stari' jer su njegovi cvjetovi iznimno otporni i rijetko mogu uvenuti. Bogat polifenolima i flavonoidima, plavi zvjezdan pomaže kod smanjenja pojave upalnih procesa uzrokovanih slobodnim radikalima. Zaštićena od unutarnjih čimbenika koji uzrokuju oksidativni stres, koža postaje manje reaktivna i zadržava svoj puni sjaj.

EKSTRAKT KAKAA
Ako slobodni radikali u nekom slučaju prežive snažan antioksidativan štit plavih cvjetova, onda ekstrakt kakaa preuzima stvar u svoje ruke te odgađa starenje epidermalnih stanica na način da reducira broj ostarjelih stanica za 50% i pomaže nadoknaditi manjak stanica povećavajući nastanak novih stanica koje zamjenjuju oštećene.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju