Šoping je omiljena zabava i vrlo djelotvorno sredstvo protiv depresije, no prilikom svakog pohoda na trgovine važno je razmisliti o stanju u novčaniku i posljedicama na tekućem računu. Dobra priprema i organizacija tu igraju važnu ulogu. Zato zavirite u ormar, napravite plan i razveselite se komadom koji ćete lako kombinirati s onim što već imate

Šoping groznica od koje s vremena na vrijeme pati svaka pripadnica ljepšeg spola dobila je i svoj poseban oblik 'poremećaja'. Kupovanje stvari koje nam ustvari nisu potrebne, njihovo vraćanje te ponovna doza šopingiranja dobila je svoju dijagnozu koja se zove – šoping bulimija.

Psihoterapeutkinja Robi Ludwig tvrdi kako šopingiranje koje se koristi u trenucima kada smo depresivni ili želimo izliječiti neku emotivnu bol mogu pratiti laganje i samozavaravanje, a tada je to šoping bulimija.

>> Proljetna šoping lista za trendseterice

>> Proljetni hit: Bunde i kratke jakne za sve

No nije sve tako crno, pogotovo kada znamo da šoping s prijateljicama može potjerati crne misli, pomoći u 'odvikavanju' od bivšeg partnera i uljepšati tmuran dan dok god znamo kako i kada stati na loptu.

Šopingiranje k tome i skida kilograme pa je svakako dobrodošlo na listu proljetnih aktivnosti koje nam pomažu da zablistamo u kratkoj odjeći.

U tomu nam pomaže dobra organizacija i poznavanje vlastitog ormara. Stoga krenite u akciju, no s jasnim ciljem, a sitnice poput modnih dodataka koje morate imati jednostavno kupite. No, neka uistinu budu sitnice!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju