Voda čini čak 70 posto tijela, a čestim izlaganjem UV zrakama, njena se količina ubrzano smanjuje. Smanjenom količinom vode u tijelu, čestim izlaganjem suncu, slanoj vodi i morskoj soli dolazi do gubitka napetosti i elastičnosti kože te ona brže stari

Upravo iz tih razloga važno je posvetiti se stvaranju navike intenzivne njege i hidratacije kože tijekom ljetnih mjeseci. Osjetljiva koža je postala globalna realnost koja nas okružuje i stavlja pred nove izazove u borbi za zdravlje.

>> Maksi haljine: Komadi zbog kojih još više volimo ljeto

>> 5 trikova da vaš badić ostane kao nov

Preplanula put tijekom ljetnih mjeseci san je velikom broju žena. Živimo u podneblju bogatom suncem i često uživamo u ljetnim radostima. Međutim, osim mnogih pozitivnih utjecaja sunca kao što su izlučivanje hormona endorfina koji djeluje antidepresivno i vitamina B koji njime dobivamo, nužno je povećati svjesnost o štetnosti sunčevih zraka. Preuranjeno starenje kože i dehidriranost jedni su od glavnih čimbenika zbog kojih smo nakon ljeta iznenađeni izgledom i osjetljivošću naše kože.

Osjetljivu koža, stanje koje pogađa sve žene prepoznajemo po znakovima kao što su osjećaj neugodnosti, crvenila, rumenjenja i nadraženosti. Ljepota i zdravlje dolaze iznutra, stoga je misija suvremene dermatologije postala ne samo osigurati liječenje posljedica promjena na koži, već i kvalitetu života pojedinca.

Pravilna njega lica i tijela tijekom ljeta posebno je važna jer koža i više nego inače gubi vlažnost, koju je potrebno vratiti. Za svakodnevnu njegu osjetljive kože traži se jednostavno rješenje – hidratantne njege koje poštuju njenu osjetljivost i umiruju osjećaj nelagode.

U ljekarnama potražite ljetne hidratacijski pakete po promotivnim cijenama namjenjeni upravo njezi kože tijekom ljeta čime joj osiguravaju potrebnu hidrataciju i sprečavaju preuranjeno starenje. Sa pravilnom njegom lica te umirivanjem lica i tijela naša koža može blistati tijekom cijele godine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju