FREYWILLE je predstavio novi upečatljiv dizajn nakita “Spirit of Vienna” iz opusa Hommage à Hundertwasser kojim slavi remek-djela i viziju ovog nekonvencionalnog umjetnika i “liječnika arhitekture”.

Dizajn je izvorno nadahnut Hundertwasserovim djelom ” Imagine Tomorrow's World” , a intrigantnom kombinacijom živopisnih boja i oblika potiče na uranjanje u jedinstven Hundertwasserov rajski svijet koji treperi eklektičnim životom i bajkovitim krajolicima.

PR PR (Foto: PR)

Slavni bečki umjetnik i arhitekt Friedensreich Hundertwasser bio je uvjeren kako je održiva budućnost čovječanstva moguća samo u skladu s prirodom pa je i sam živio skromno sukladno načelima održivosti. Reciklirao je prije nego što je to postalo trend, posadio je oko 100.000 biljaka na svojim putovanjima, koristio je solarnu i hidroenergiju, postavljao je kompostne biotope. Zanimao se za arhitekturu prilagođenu čovjeku što je realizirao kroz drveće koje raste iz prozora, vesele fasade razigranog dizajna, šume i vrtove na krovovima kuća, interijere bez kutova i oštrih rubova, te prekrasno zelenilo. Hundertwasser je dizajnirao i brojne plakate za podršku organizacijama kao što su Greenpeace i društvo Jacques-Cousteau. Posebno upečatljiv je bio plakat ” Imagine Tomorrow's World” koji je kreirao povodom proslave 50.godišnjice IUCN-a (Međunarodnog saveza za očuvanje prirode i prirodnih bogatstava) u studenom 1998.godine, a FREYWILLE umjetnici su ga odabrali kao izvornu inspiraciju za kreiranje svog novog dizajna “Spirit of Vienna”.

PR PR (Foto: PR)

FREYWILLE kolekcija “Spirit of Vienna” na jedinstven i originalan način reinterpretira Hundertwasserov karakterističan formalni jezik pa svaki komad nakita predstavlja malo i osebujno umjetničko djelo. Na savršeno obrađenoj površini pečenog emajla virtuozno su uronjeni u impresivne boje razigrani i maštoviti elementi, stvarajući uzorak koji daje dojam neprekidnog kretanja i autentično oživljava Hundertwasserov karakter . Kao glavna boja nameće se nježna nijansa plave, a odiše dinamikom, životom i energijom. Polet tankih malahit zelenih linija nagoviješta rast i razvoj. One se neočekivano lome preko blistavo žutih, jarko crvenih i narančastih tonova što rezonira sa živopisnim i umjetničkim duhom Beča. Dizajn odražava premisu savršenog nesavršenstva, a uhvaćenu kroz jednostavne i prirodne poteze kistom koji se uzdižu nad sjajnom površinom pečenog emajla obogaćenu s čak tri vrste 24 karatnog zlatna praha.

PR PR (Foto: PR)

Modne fotografije nadahnute novom FREYWILLE kolekcijom “Spirit of Vienna” snimio je talentirani fotograf Ante Odak, zasluge za styling idu divnoj Ivani Pavić, Sonja Kvesić potpisuje make up, a za stiliziranje kose je zaslužan Ivan Pervan. U ulozi modela je prelijepa Elena Dizdar.

Više informacija o FREYWILLE nakitu pronađite u njihovom Online butiku na http://shop.freywille.com/hr/ ili posjetite FREYWILLE butik u Zagrebu, Preradovićeva 2.

PR PR (Foto: PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju