Posljednjih nekoliko sezona 70-e godine prošlog stoljeća poslužile su kao ozbiljna modna inspiracija. Od traperica visokog struka, preko lepršavih hlača do jakni s resama.

Osim toga, ovo ludo desetljeće imalo je utjecaj i na frizure. Šiške-zavjese vratile su se, naime, na velika vrata. Radi se o šiškama razdijeljenima na sredinu i podijeljenima u dva pramena.

Već neko vrijeme traje njihova popularnost, a stručnjaci za kosu previđaju da će i u 2022. godini ona samo rasti. Prednost ovih šišaka je ta da ih je lako maknuti sa strane kako biste otvorili lice, a njihova dužina idealna je i za isticanje jagodičnih kostiju. Također, radi se o šiškama koje je najlakše održavati, a svi znamo kako nakon šišanja šiški vrlo često i vrlo brzo uslijedi žaljenje.

Ove šiške se naime polako pretvaraju u lijep "okvir" i izgledaju dobro u bilo kojoj fazi. Prema riječima frizera, neke klijentice s ovakvim šiškama viđaju tek svakih pola godine do godinu dana.

Anica Kovač Koja im frizura bolje pristaje? 10 poznatih Hrvatica koje su drastično kratile kosu

Slojevito ošišana kosa uvijek izgleda sjajno Kratka, poluduga i duga: Tri frizure za ljeto s kojima ćete uvijek izgledati sjajno

Šiške-zavjese su frizura koju vole čak i one žene kojima smeta kosa na čelu, a ne mogu im odoljeti ni mnoge slavne dame. U našoj galeriji izdvojili smo njih 20 koje su u nekoj fazi života nosile ove šiške, a s čijom slikom možete otići kod svoje frizerske jednom kada odlučite da je vrijeme za rezanje.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju