Posljednjih nekoliko sezona 70-e godine prošlog stoljeća poslužile su kao ozbiljna modna inspiracija. Od traperica visokog struka, preko lepršavih hlača do jakni s resama.

Galerija Elizabeth Olsen Sienna Miller Selena Gomez +16 Lea Michele

Osim toga, ovo ludo desetljeće imalo je utjecaj i na frizure. Šiške-zavjese vratile su se, naime, na velika vrata. Radi se o šiškama razdijeljenima na sredinu i podijeljenima u dva pramena.

Hilary Duff i Georgia May Jagger "Eskapističke" nijanse: Biste li se usudili isprobati novi trend bojenja kose?

Frizure slavnih koje najviše tražimo kod frizera - 2 Devet ženskih i jedna muška frizura slavnih kakve najviše tražimo kod frizera

Već neko vrijeme traje njihova popularnost, a stručnjaci za kosu previđaju da će u 2021. godini ona samo rasti. Prednost ovih šišaka je ta da ih je lako maknuti sa strane kako biste otvorili lice, a njihova dužina idealna je i za isticanje jagodičnih kostiju. Također, radi se o šiškama koje je najlakše održavati, a svi znamo kako nakon šišanja šiški vrlo često i vrlo brzo uslijedi žaljenje.

Jennifer Lopez Jennifer Lopez (Foto: Getty Images)

Ove šiške se naime polako pretvaraju u lijep "okvir" i izgledaju dobro u bilo kojoj fazi. Prema riječima frizera, neke klijentice s ovakvim šiškama viđaju tek svakih pola godine do godinu dana.

Šiške-zavjese su frizura koju vole čak i one žene kojima smeta kosa na čelu, a ne mogu im odoljeti ni mnoge slavne dame. U našoj galeriji izdvojili smo njih 20 koje su u nekoj fazi života nosile ove šiške, a s čijom slikom možete otići kod svoje frizerske jednom kada odlučite da je vrijeme za rezanje.

Selena Gomez Selena Gomez (Foto: Getty Images)


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju