Sigurnosna igla, popularno zvana ziherica, veliki je pomagač u kućanstvu unatoč svojoj 'malenkosti'. Neizostavan je dio prve pomoći, njome pričvršćujemo rasparanu odjeću, navodimo traku koja se izvukla iz ruba jakne i slično. No postoji još devet upotreba ove sitne, ali svemoguće stvarčice koje će vam život učiniti puno jednostavnijim

1. Lakše zakopčajte haljinu
Kada vam je teško dosegnuti patentni zatvarač na leđima zakačite za njega zihericu te zavežite dugi konac koji ćete lako potegnuti i bez problema zakopčati haljinu.

2. Uklonite ostatke iz gnječilice za češnjak
Pikajući u sitne rupice na gnječilici uklonite ljepljive ostatke češnjaka.

3. Dodatno osigurajte torbicu
Idete li negdje gdje će biti gužva, zakačite zihericu za zatvarač na torbici i zatim je prikačite za torbu. Potencijalnim kradljivcima tako će biti puno teže otvoriti torbu.

Za patentni zatvarač na leđima zakačite zihericu te zavežite dugi konac koji ćete lako potegnuti i bez problema zakopčati haljinu

4. Riješite se statičkog elektriciteta
Prikačite sigurnosnu iglu uz rub nogavica hlača. Metal će zaustaviti dosadan statički elektricitet.

5. Držite čarape uvijek sparene

Prije nego ih bacite u prljavo rublje, čarape spojite zihericom. Tako spojene možete ih i prati pa će trošenje vremena na sparivanje čarapa nakon pranja postati stvar prošlosti.

6. Spriječite padanje prekrivača na naslonjačima
Pričvrstite prekrivače na naslonjačima pazeći da zihericu zakopčate na što manje vidljivom mjestu na fotelji. Više ih nećete morati stalno popravljati i podizati s poda.

7. Koristite ih kao kukice za ukrasne tanjure
Čvrstim ljepilom zalijepite zihericu na stražnjem djelu tanjura i objesite ga kao ukras na kuhinjski zid. Učinite isto s još nekoliko šarenih tanjura i dobit ćete prekrasnu zidnu dekoraciju.

8. Olakšajte si tapeciranje namještaja
Pričvrstite zihericu za tkaninu i jednostavno je zakačite za dasku kod uzglavlja kreveta. Kako se ziherice ne vide, nitko neće znati da je riječ o 'lažnom' tapecirungu.

9. Držite zavjese zatvorenima
Ako vas jutarnja svjetlost koja se probija kroz mali razmak na zastorima smeta, spojite ih sa sigurnosnom iglom i više se nećete (nepotrebno) buditi s prvim sunčevim zrakama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju