Izražavanje zahvalnosti jedna je od najlakših, a najvažnijih stvari koju možete učiniti za svoju vezu.

Ljubav nije dovoljna da bi brak ili veza trajali. Osim nje, potrebna je i zahvalnost.

Često odvojimo trenutak kako bismo izrazili zahvalnost za naše zdravlje, zdavlje naših bližnjih, zahvalnosst za obitelj, prijatelje, dom...

Međutim, kada ste zadnji put rekli "hvala" svom partneru? Ako se ne možete sjetiti, vrijeme je da tu čarobnu riječ počnete primjenjivati u svojoj vezi, ako želite zadržati zdrav, kvalitetan odnos.

Slika nije dostupna Razlog zbog kojeg ćemo još više zavoljeti jutarnji seks

Slika nije dostupna Tako puno znače: Moćne rečenice koje želimo čuti više od "volim te"

Kada smo u gužvi i pod stresom, vrlo često zaboravimo zahvaliti osobi s kojom dijelimo život na podršci koju nam pruža. Ponekad nam se čini da se ta zahvalnost podrazumijeva, međutim, pokušajte ju ponekad i izgovoriti. Na taj način poboljšat ćete vaš odnos koji zahtijeva i zdravu komunikaciju.

Učinite da se vaš partner osjeća voljenim i cijenjenim. Naravno, vrijedi i obrnuto. Jednostavnim djelima i ponašanjem pokazujte jedno drugom koliko si značite.

Slika nije dostupna Ljubavni horoskop za 2020. godinu: Kakve (velike) promjene očekuju znakove?

Slika nije dostupna Imate li je? (Ne)očekivana navika koja pokazuje hoće li veza ili brak trajati

U jednoj studiji u sklopu koje su sretni parovi odgovarali na pianje u čemu je tajna, njih 61 posto navelo je geste zahvalnosti od strane njihovih partnera ili partnerica. Za te sretne parove zahvalnost je dolazila u obliku riječi ili djela kojima su im supružnici pokazivali da ih primjećuju, cijene, poštuju, vole i žele.

Zahvalnost je nešto na čemu možete poraditi, a izražavanjem zahvalnosti zadovoljit ćete i dvije bitne potrebe ljudi u vezama - potrebu da znaju koliko vrijedi i potrebu za intimnošću i bliskošću.

Zahvalnost možete izraziti tako da imenujete ono na čemu ste zahvalni. U tome morate biti iskreni, a osim toga, nemojte da sve uvijek ostane samo na riječima - pokažite to i svojim djelima.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju