Pomama za svime što u sebi sadržava riječ „jednorog“ nimalo ne jenjava, a kako i bi kada se čini da neke tvrtke svojim proizvodima ostvaruju sve naše snove iz djetinjstva? Ovaj put riječ je o sladoledu.

Naime, tvrtka Cornetto prije nekoliko je dana u prodaju pustila sladoled inspiriran jednorozima. Vanjski izgled je onakav kakav biste vjerojatno i zamisliti u zemlji snova kojom šeću jednorozi, a kremasta tekstura i neodoljivi okus koji podsjeća na žvakaću gumu zadovoljit će i najkritičnije sladokusce.

Zgodnog naziva Unicornetto, ova slastica omotana je u ljubičasti papir s likom jednoroga i neizostavnim šljokicama, no prava se čarolija događa kada odmotamo papir. Sladoled ljubičaste i svijetloplave boje posipan raznobojnim kuglicama čokolade izgleda kao nešto iz bajke. No tu nije kraj.

Cijeli je kornet ružičaste boje, a na samom dnu krije se neizostavna, mnogima najdraža, čvrsta čokolada.

Međutim, trenutno je ovaj sladoled dostupan samo na Tajlandu, ali to nije razlog za razočaranje jer nešto slično možete i sami napraviti kod kuće.

Evo vrlo jednostavnog recepta za koji je potrebno samo nekoliko sastojaka i nekoliko minuta. Možete ga napraviti zajedno s djecom ili pak razveseliti sami sebe ovog vikenda.

Potrebni sastojci:
450 ml vrhnja za šlag
½ litre kondenziranog mlijeka
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Prstohvat soli
Jestive boje za kolače prema izboru (preporučamo plavu, žutu, ružičastu, ljubičastu, zelenu)
Jestive šljokice ili šareni prah

Priprema: Vrhnje za kuhanje pripremite prema uputama na pakiranju u jednoj posudi. U drugu posudu stavite kondenzirano mlijeko, dodajte žličicu ekstrakta vanilije i prstohvat soli. Dobro promiješajte. Dobivenu smjesu dodajte vrhnju koje ste ranije pripremili. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Sada vam samo preostaje razdijeliti smjesu u onoliko posudica koliko imate jestivih boja. U svaku od posudica dodajte 1-2 kapi boje, ovisno o tome koliku jačinu boja želite.

Potom sve šarene smjese zajedno pomiješajte u većoj zdjeli i stavite u hladnjak na jedan sat. Prilikom posluživanja u kornete ili posudice dodajte šljokice i šarene mrvice i to je to.

Vaš sladoled-jednorog je spreman za degustaciju. Ne trebate sve do Tajlanda!

 

A post shared by Schokolade (@schokolade) on


Ako ste pak veliki ljubitelj jednoroga, pogledajte i neodoljiv paket koji sadržava šarene sitnice, među kojima i mjerne žličice koje će vam dobro doći za pripremu slastica, a tu su i čarape s likom jednoroga koje će vas ugrijati tijekom jesenskih dana.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju