Sastojci:
- Velika šalica Nutelle (oko 250 g)
- 500 ml slatkog vrhnja
- 300 g kondenziranog mlijeka
- Čokolada s lješnjacima ili bijela čokolada
Priprema:
1. U zdjelu za miksanje ulijte slatko vrhnje i kondenzirano mlijeko
2. Mikserom ili pjenjačom dobro umutite sastojke dok ne dobijete kremastu, bijelu masuNajslađe ljetno osvježenje za male i velike svakako je sladoled.
3. U masu dodajte Nutelle i sve dobro izmiješajte dok masa ne postane pastelno smeđa. Budite strpljivi jer će Nutelli trebati nešto dulje da se rastopi i poveže s ostatkom smjese
4. Čokoladu razmrvite na komadiće, ubacite ih u smjesu te sve lagano izmiješajte
5. Sladoled prelijte u plastičnu posudu s poklopcem, stavite u zamrzivač na 4 do 5 sati i vaš je sladoled gotov!
Savjet: Želite li da sladoled bude ekstra kremast zamrznite ga na 4 sata, potom izvadite, prelijte u blender ili posudu za miksanje, izmiksajte te vratite u zamrzivač na još 4 sata.