I sam spomen osamdesetih godina prošlog stoljeća u mnogima izaziva slatki osjećaj nostalgije, naročito kod onih koji su tada bili djeca. Još uvijek se sjećamo i divnih ukrasa kojima smo tada kitili bor, a pokoji komad čuvamo i dandanas.

Galerija +0 Retro božićni ukrasi  

Za razliku od danas, kada je većina božićnih kuglica izrađena od plastike, prije sada već gotovo 40 godina ukrasi za bor izrađivali su se najviše od stakla – i baš su zbog toga za nas bili posebno vrijedni. Uz kuglice bilo je tu i ukrasa drugih oblika poput zvonaca, češera, djeda mraza, šiljaka...

Tko bi zaboravio i ljupke gljive i ptičice koje su imale kvačicu kojom su se pričvršćivale na jelku. One su bile izrađene od plastike, ali bez obzira na to bile su jednako neodoljive i slatke kao i staklene dekoracije.

Slika nije dostupna A jesu ludice! 13 vaših fotografija maca koje božićna drvca vole više od ičega

Mnogima su u posebno dragom sjećanju ostale kuglice s jednom udubljenom stranom, prava mala remek-djela. Takvom izradom postignuto je presijavanje stakla, zbog čega su one izgledale još čarobnije i ljepše.

Sanjam jedan ružičasti Božić: Ideje za netipično blagdansko uređenje doma Božićno dekoriranje doma u ružičastoj boji - 8 Božićno dekoriranje doma u ružičastoj boji - 2 Božićno dekoriranje doma u ružičastoj boji - 1 +9 Božićno dekoriranje doma u ružičastoj boji - 6

Slika nije dostupna Staklene kuglice Bjelovarčanke Valentine koje ćete htjeti sačuvati i za svoje unuke

U ovo blagdansko vrijeme, kada se naročito rado prisjećamo nekih prošlih vremena i djetinjstva, ulovila nas je mala nostalgija pa smo skupili fotografije ljupkih ukrasa s kojima smo u osamdesetima kitili božićne jelke i koji će uvijek imati posebno mjesto u našim srcima.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju