Anketa jedne britanske internetske stranice provedena na 2000 ispitanika prije nekoliko godina potaknula je mnogo rasprava na društvenim mrežama. U anketi su, između ostalog, ispitanici mogli izraziti svoje mišljenje o dobnoj granici za nošenje određenih odjevnih komada.

Galerija Slavica je na utrku Formule 1 došla u skinny trapericama Slavica Ecclestone na Velikoj nagradi Francuske +0 Slavica izgleda fantastično i u kratkim traper hlačama

Na primjer, smatrali su da žene nakon 39. godine ne smiju nositi suknje mini kroja, a najviše prašine podigao je rezultat vezan uz traperice.

Točnije, popularne "skinny" traperice. Naime, većina ispitanika smatrala je kako žene ne bi trebale nositi ovaj model traperica nakon 47. godine. Prema njihovom mišljenju, na pragu ulaska u peto desetljeće života morali bismo se odreći uskih traperica.

Naravno, ovakav stav izazvao je žustre reakcije korisnika društvenih mreža koji iskritizirali rezultate i zaključili da godine jednostavno ne mogu biti prepreka za nošenje tako nezaobilaznog i potrebnog odjevnog komada.

Nedugo nakon toga Britanci su proveli novu anketu vezanu isključivo uz kupovinu i nošenje traperica koja je obuhvatila oba spola.

Kada je u pitanju dobna granica, ovi ispitanici bili su jednako rigorozni i zaključili kako ni žene ni muškarci uopće ne bi trebali nositi traperice nakon 53. godine života i trebali bi ih prepustiti mladim generacijama.

Dobne granice koje su postavili ispitanici u anketama su...

glasova:

Možda su traperice nekada uistinu bile rezervirane isključivo za mlađe generacije i postojalo je nepisano pravilo prema kojem one nisu primjerene kada uđemo u određene godine, ali s obzirom na raznolikost modela koje danas možemo pronaći na tržištu više jednostavno nema prepreka za njihovo nošenje bez obzira na godine.

Slavica je na utrku Formule 1 došla u skinny trapericama Slavica je na utrku Formule 1 došla u skinny trapericama (Foto: Profimedia)

Da su sva pravila o dobnim granicama za traperice totalna besmislica, pokazuje i nedavno izdanje 61-godišnje Slavice Ecclestone.

Slavica je na Veliku nagradu Francuske, osmu utrku sezone Formule 1, stigla u jednostavnoj kombinaciji sastavljenoj od poderanih traperica "skinny" kroja, lepršave sive bluze s cvjetnim uzorkom, bijelim tenisicama i sivom torbom modne kuće Hermes.

Izgledala je fantastično u ovoj "casual" kombinaciji u kojoj su dominirale uprave uske traperice koje su poznatoj ljepotici pristajale kao salivene.

Naposljetku možemo zaključiti samo jedno – traperice nosite dokle god to vama odgovara, a iz ormara ih izbacite isključivo ako se vama više ne sviđaju jer godine definitivno nisu nikakva prepreka za njihovo nošenje.

Slavica izgleda fantastično i u kratkim traper hlačama Slavica izgleda fantastično i u kratkim traper hlačama (Foto: Guliver/CoverImages)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju